Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Α Αθλητικά

Κορυφαία επίδοση στον κόσμο από τη Χαλκιδικιώτισσα Στέλλα Σμαραγδή!

Με τον Αθανάσιο Κωνσταντινίδη (ΛΣΟ Μακεδόνας) και τη Χαλκιδικιώτισσα (από τη Νικήτη) Στέλλα Σμαραγδή (Ελπίδα Θεσσαλονίκης) να σημειώνουν δυο νέες παγκόσμιες επιδόσεις στη δισκοβολία κατηγορίας 32 και το τριπλούν κατηγορίας 47 αντίστοιχα, έπεσε στο ΟΑΚΑ η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στίβου 2018.

 

Ο δις Παραολυμπιονίκης του Ρίο, είχε καλύτερη βολή στα 19 μέτρα 96 εκατοστά και κατέρριψε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ (18.39μ.) από το πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2017 στην Αθήνα.

 

Η Σμαραγδή πραγματοποίησε δύο άλματα, με το καλύτερο εξ αυτών στα 9 μέτρα 67 εκατοστά. Το ρεκόρ στο πρωτοεμφανιζόμενο αγώνισμα σε επίπεδο γυναικών στις κατηγορίες 46/47 που είχε θεσπίσει η IPC ήταν 9.35μ.

 

Και τα δύο ρεκόρ για να τεθούν σε ισχύ θα πρέπει ν` αναγνωριστούν-επικυρωθούν επίσημα από την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Η Στέλλα Σμαραγδή μετά την επιτυχία της έγραψε: "Σπάσαμε 2 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις τριπλούν !!! Απόλυτα ικανοποιημένη από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αμεα!! Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή μου Θωμά Παντο, την οικογένεια μου και τους φίλους μου για την στήριξη τους!"

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου, αποτελούσε ένα από τα τελευταία αγωνιστικά τεστ ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (2018 World Para Athletics European Championships) που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από τις 20 έως τις 26 Αυγούστου.

 

Συνολικά κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας σημειώθηκαν 11 πανελλήνια ρεκόρ.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα