Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Α Αθλητικά

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο!

“Πάω για να νικήσω. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για εμένα εκτός από το χρυσό μετάλλιο”, είχε δηλώσει ο Μίλτος Τεντόγλου κατά την αναχώρηση του για τη Βουδαπέστη, όπου διεξήχθη φέτος το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

Ο ανίκητος Μίλτος Τεντόγλου, ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου στο μήκος, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και τα λεγόμενα του και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους. Για να το καταφέρει, όμως, χρειάστηκε να κάνει έναν τρομερό αγώνα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και με ένα τρομερό πρώτο άλμα στα 8.50μ. κατάφερε να βάλει τις βάσεις για ένα μετάλλιο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν άκυρος στη δεύτερη προσπάθεια του, την ώρα που ο Πίνοκ είχε 8.40μ. στο πρώτο του άλμα, με αποτέλεσμα ο Τζαμαϊκανός να υπερισχύει του Έλληνα πρωταθλητή στην ισοβαθμία.

Στο τρίτο άλμα ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε άλμα στα 8.39μ., ενώ ο Τζαμαϊκανός ήταν άκυρος, διατηρώντας, πάντως, το προβάδισμα που είχε για ένα εκατοστό.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν άκυρος και στην τέταρτη προσπάθεια του, ενώ ο Πίνοκ έκανε προσπάθεια στα 8.03μ.

Στην πέμπτη του προσπάθεια, ο Τεντόγλου προσγειώθηκε στα 8.30μ., παραμένοντας δεύτερος και όλα κρίθηκαν – ως συνήθως – στο τελευταίο του άλμα.

Στην τελευταία του προσπάθεια, ο απίθανος Μίλτος Τεντόγλου έκανε και πάλι το θαύμα του. Πήδηξε στα 8.52μ. και ξεπέρασε τον Τζαμαϊκανό, αγκαλιάζοντας το χρυσό μετάλλιο.

Ο Πίνοκ πήδηξε 8.32μ. στην τελευταία του προσπάθεια, με τον Τεντόγλου να γράφει ιστορία και να στέφεται παγκόσμιος πρωταθλητής!


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα