Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Α Αθλητικά

Ανακοίνωση του Άρη Κασσάνδρειας

Η διοίκηση του Άρη Κασσανδρείας εξέδωσε ανακοίνωση για τα συμβάντα του περασμένου Σαββάτου.

"Απολαύσαμε (όντως) μετά από 75 χρόνια προσφοράς στον αθλητισμό της Χαλκιδικής,μια πρωτοφανή επίθεση στο σωματείο μας για χουλιγκανισμό, τραμπουκισμό και σε ό,τι άλλο μπορούσε να μας προσάψει η έγκυρη και έγκαιρη δημοσιογραφία των sites και που αναπαρήγαγαν τα κανάλια με περισσή ευαισθησία στην αντικειμενική κρίση του κοινού. Μέσα από ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων, χωρίς διασταύρωση γεγονότων, χωρίς επιτόπια έρευνα, χωρίς μια έστω επόπτευση και απορία για το τι είναι αυτό το «κακό» σωματείο που καταδικάζεται στην κοινή γνώμη σαν φυτώριο χούλιγκανς. Κι όλα αυτά από ένα βίντεο των ανθρώπων του Ανθεμούντα .Βορά στην παραπληροφόρηση λοιπόν ο ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ.


Προφανώς ο εικονολήπτης του συγκεκριμένου βίντεο δεν κατάλαβε ότι την ώρα που τραβούσε, θα τραβούσαν και άλλοι και βιάστηκε (μάλλον με τις γνωριμίες του σε κάποιο site) να στείλει στους τηλε-εισαγγελείς,στους τηλε-ανακριτές, στους τηλε-δικαστές και στους τηλεδήμιους την ντροπή του αθλητισμού που λέγεται ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ. Μόνο που δεν πρόσεξε κανένας στο βίντεο ότι τα όσα καταγγέλονται για φιλάθλους χούλιγκαν δεν ισχύουν. Δείτε το πιο καθαρά. Μόνο η ΕΡΤ έκανε τον κόπο να φωτίσει και τις δύο όψεις του νομίσματος, πηγαίνοντας στην πηγή των γεγονότων και στα δύο χωριά. Οι άλλοι, οι ιδιώτες, αφού ανέβασαν στο Link τους καμιά 30 διαφημίσεις, προσπέρασαν το γεγονός καταδικάζοντας συλλήβδην την ομάδα μας και μέχρι τον παίκτη μας Φώτη Ρίτσα τον βάφτισαν τραυματία του Ανθεμούντα (MEGA). Σώνει και καλά ότι μόνο το αντίπαλο σωματείο είχε τραυματίες.


Προσπερνώντας λοιπόν την πτωματοφαγία και την καταδίκη της ομάδας μας, δηλώνουμε πως η παρούσα ανακοίνωση θα σταλεί μόνο στην ΕΡΤ, που τίμησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας.

Το Δ.Σ του Α.Σ ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ αποστρέφεται και καταδικάζει τα γεγονότα που έλαβαν προχθές 5/2/2022 στο γήπεδό μας. Ζητάμε συγγνώμη απ’όλον τον Κασσανδρινό και τον φίλαθλο κόσμο της Χαλκιδικής για τις δυσάρεστες εντυπώσεις που αποκόμισε απ’αυτήν την απρόσμενη αρνητική διαφήμιση του ιστορικού σωματείου. Ποτέ άλλοτε στα 75 χρόνια ιστορίας του συλλόγου δεν απασχολήσαμε αρνητικά την δημοσιότητα παρά μόνο θετικά με 140 παιδιά στην Ακαδημία μας, 90 παιδιά στον στίβο και 60 στο Βόλλεϋ.Υποσχόμαστε ότι για ευθύνες έκτροπων και βίας θα λογοδοτήσουν όλοι, από Πρόεδρο μέχρι φροντιστή. Κι αυτό δεν είναι υπόσχεση.Θα γίνει πράξη. Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά στον προπονητή του Ανθεμούντα και υποσχόμαστε να βρεθούμε και να μιλήσουμε μαζί του, αφού πρώτα μπουν σε μια τάξη οι ευθύνες όλων μας και αφού ακουστεί και η δική μας τοποθέτηση η οποία έχει ως εξής:


Σε σχέση με όλα όσα συνέβησαν στον περιλάλητο αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής ανάμεσα στον ΑΡΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ και τον ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ επισημαίνουμε τα παρακάτω:

Η πρόσφατη τραγική επικαιρότητα της δολοφονίας του νεαρού οπαδού του Άρη, του παιδιού πλέον όλων των φιλάθλων, του δικού μας, Άλκη, ενήργησε στην δική μας περίπτωση, ως διαθλαστικός φακός που μεταλλάσσει αληθή δεδομένα σε ψευδή εις βάρος μας ενοχοποιητικά σενάρια.

Δόθηκε, λοιπόν, πανελληνίως η είδηση ότι στην Κασσάνδρεια κατά τη προηγούμενη αγωνιστική προστέθηκε άλλος ένας κρίκος στη μακρά αλυσίδα του εγχώριου οπαδικού χουλιγκανισμού, και μάλιστα στον τραγικό απόηχο της δολοφονίας του Άλκη. Μία είδηση πέρα για πέρα παραπλανητική, όσο και αναληθής, γιατί στα επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου δεν συμμετείχε ποτέ ΚΑΝΕΝΑΣ οπαδός ΚΑΜΙΑΣ από τις δύο αντίπαλες ομάδες.


Πρωταγωνιστές αυτών, όπως προκύπτει ξεκάθαρα και από το κυκλοφορούν ευρέως βίντεο υπήρξαν απολύτως ΜΟΝΟ ποδοσφαιριστές αλλά και δηλωμένοι στο Φ.Α. άνθρωποι των δύο πάγκων. Και για του λόγου το αληθές, κάτι που δεν υπολόγισε ο εικονολήπτης, έχουμε κι εμείς βίντεο και σας το προσφέρουμε για αντικειμενική επόπτευση των γεγονότων. (ΤΕΚΜ.1) Στον αγωνιστικό χώρο προέκυψε ΣΥΡΡΑΞΗ ποδοσφαιριστών και παραγόντων και όχι μεμονωμένα επεισόδια εις βάρος της μιας πλευράς. Οι φωτογραφίες των τραυματισμένων ποδοσφαιριστών μας το καταμαρτυρούν (ΤΕΚΜ 2). Αυτή η ΣΥΡΡΑΞΗ συνδέεται αιτιωδώς με συγκεκριμένα περιστατικά τα οποία αναλύονται ως εξής:

Στο 72΄λεπτό του αγώνα ο βοηθός διαιτητή υπέδειξε στον άρχοντα του αγώνα να καταλογίσει ένα καταφανέστατο πέναλτι υπέρ της ομάδας μας, το οποίο, ο τελευταίος, αγνόησε επιδεικτικά αναλαμβάνοντας την ευθύνη της μη απόφασης. Στις έντονες μεν αλλά απολύτως «εντός του πλαισίου» διαμαρτυρίες των ανθρώπων του πάγκου του Άρη Κασσάνδρειας, ο διαιτητής απάντησε με την αποχώρησή του προς τα αποδυτήρια διακόπτοντας, όπως δήλωσε, προσωρινά τον αγώνα. Ο κανονισμός όμως άλλα προβλέπει και αυτό προδημοσιεύσαμε.

Για την ιστορία σημειώνουμε ότι, έκτοτε, ουδέποτε επανήλθε η διαιτητική τριάδα στον αγωνιστικό χώρο, ουδέποτε εμφανίστηκε στα μετέπειτα επεισόδια και άρα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εξ ιδίων ούτε για τους πρωταγωνιστές αυτών ούτε και για τα αίτια της προαναφερόμενης ΣΥΡΡΑΞΗΣ και τα γραφόμενά του στο φύλλο αγώνα είναι χωρίς χρονική και λογική συνοχή.(ΤΕΚΜ.3)

Τα αίτια λοιπόν είναι τα ακόλουθα:

Από την στιγμή που εισήλθε στο 50΄ ως αλλαγή στον αγώνα ο αναπληρωματικός μας ΕΓΧΡΩΜΟΣ ποδοσφαιριστής, ΜΑΡΚΟ ΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ, έγινε (για μία ακόμη φορά, δείτε παρακάτω) αποδέκτης κύματος ρατσιστικών σχολίων από τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή που έφερε τον αριθμό τρία (3) με εκφράσεις του τύπου «Μαϊμού» «έλα να φας μπανάνα μαϊμού», «Σκυλάραπα» που επαναλαμβάνονταν σε κάθε τους μονομαχία.


Όταν, λοιπόν, εντελώς αναίτια «ορφάνεψε» στο 78΄ο αγωνιστικός χώρος από διαιτητές, μέσα στον γενικευμένο εκνευρισμό που προκάλεσε αυτή η αποχώρηση, ο εν λόγω αντίπαλος ποδοσφαιριστής βρήκε στην ευκαιρία να «τακτοποιήσει» προηγούμενες «εκκρεμότητες» και να επιτεθεί πάλι ρατσιστικά στον Μάρκο και μετά να συνεχίσει σε δικούς μας ποδοσφαιριστές (αδιάψευστος μάρτυρας το βίντεο) προκαλώντας με την ακατανόητη αυτή ενέργειά του γενικευμένη ΣΥΡΡΑΞΗ με τη συμμετοχή ανεξέλεγκτου αριθμού ποδοσφαιριστών και παραγόντων των δύο πάγκων που είχαν ως αποτέλεσμα τις σωματικές βλάβες ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ, τις οποίες επιβεβαίωσε άλλωστε και η σύνταξη του φύλλου αγώνα.


Στο σημείο αυτό να τονιστεί ιδιαίτερα ότι ο παραπάνω αντίπαλος ποδοσφαιριστής με το Νο 3 στη πλάτη, υπήρξε παλαιότερα (2020) και πάλι πρωταγωνιστής ρατσιστικού επεισοδίου σε βάρος του ιδίου ΕΓΧΡΩΜΟΥ αθλητή μας στον αγώνα της 10/10/2020, στην Γαλάτιστα αυτή τη φορά. Το γεγονός καταγγέλθηκε αρμοδίως αλλά, παραδόξως, ουδέποτε κρίθηκε από τα όργανα και πιθανότατα αυτή η «αρνησιδικία» να τροφοδότησε ξανά την αντιαθλητική συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή του «Ανθεμούντα» Γαλάτιστας. (ΤΕΚΜ 4) Εμείς βέβαια δεν ξεχάσαμε το γεγονός αναμένοντας πρωτοβουλίες αρμοδίων και σε κάθε αγώνα ο Έφορος και αντιπρόεδρος του ανδρικού μας, εφιστούσε την προσοχή στους διαιτητές, τους παρατηρητές αγώνα και τους παρατηρητές διαιτησίας για τυχόν έκτροπα ρατσιστικής επίεθσης για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.


Γίνεται λοιπόν προφανές ότι με την πλημμελή ευαισθησία των παραγόντων του Ανθεμούντα και συναρμοδίων, οι σχέσεις μεταξύ των δύο σωματείων παρέμειναν τεταμένες από τον Οκτώβρη του 2020, ελέω τίνος; Παραπάνω αναφέρονται γεγονότα και περιστατικά που προκύπτουν από το φύλλο αγώνα και τα βίντεο και όχι επιστρατευμένα,για τις ανάγκες μιας υπεράσπισης, μυθεύματα. Μόνο η ΕΡΤ είχε την ευαισθησία να πάρει συνέντευξη από τον MARCO DOS SANTOS, χθες, για να πει αυτά που πρέπει να πει ένας ποδοσφαιριστής ερασιτέχνης που ζει στην χώρα μας και προσφέρει στο σωματείο μας τις υπηρεσίες του προπονητή της Κ 14 και Κ 8. (ΤΕΚΜ.5)


Ως ιστορικό σωματείο 75 ετών αλλά και ως διοίκηση ανθρώπων που καλλιεργούν σε βάθος τον αθλητισμό με τμήματα υποδομής σε πολλά αθλήματα,είμαστε σε θέση με υπερηφάνεια να διαλαλήσουμε ότι είμαστε εδώ μόνο για να υπηρετούμε την αθλητική ιδέα και γεγονότα σαν κι αυτά που έλαβαν πρόσφατα χώρα στο γήπεδό μας μας προκαλούν αποτροπιασμό και τα καταδικάζουμε και αναλαμβάνουμε μόνο την ευθύνη που μας αναλογεί και όχι το μεγαλύτερο μερίδιο αυτής που έχει σχέση με όλα όσα παραπάνω με απόλυτη σαφήνεια περιγράψαμε.


Με αθλητικά μηνύματα και χαιρετισμούς
Το Δ.Σ του Α.Σ ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ 2005
Ο Πρόεδρος
Λεωνίδας Κων. Μουλαγιαννιός

Ο Γενικός Γραμματέας
Αντωνής Ιωάν. Αντώνιος"

 ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα