Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023

Ο Άθως "λουσμένος" από το ζωδιακό φως - Μοναδική φωτογραφία

Χιλιάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης έχουν φωτογραφίσει τον Άθω. Όμως το προνόμιο να τον βλέπουν και να τον θαυμάζουν κάθε μέρα με δέος, επιβλητικό απέναντί τους είναι οι κάτοικοι της ανατολικής Σιθωνίας. 

Ο Γιώργος Τσαμακδάς, που ασχολείται με τη φωτογραφία εδώ και αρκετά χρόνια, έχει ξενυχτήσει πολλές φορές αγναντεύοντας το περιβόλι της Παναγιάς, για μια καλή λήψη, για τον ήλιο που ανατέλλει μέσα σε μια μυστηριακή αρμονία από την κορυφή του Άθω, για τον κεραυνό που θα σκίσει στα δυο τον ουρανό πάνω από τον κόλπο του Αγίου Όρους. 

Πριν λίγες μέρες ο Γιώργος Τσαμακδάς κατέγραψε με το φακό του μια μοναδική στιγμή και μας την παραχώρησε για να την απολαύσετε  οι αναγνώστες του halkidikinews.gr: Ο Άθως ξημερώματα, "λουσμένος" από το ζωδιακό φως! Ο Άθως μέσα στα κοσμικά χρώματα του σύμπαντος.

Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει όταν το φως του ήλιου διαθλάται από τη σκόνη μεταξύ των πλανητών δημιουργώντας μια διακριτική λάμψη αυτή την εποχή του έτους. Το ζωδιακό φως είναι μια εξασθενημένη πυράκτωση, κατά προσέγγιση τριγωνική και επεκτείνεται επάνω από τη γειτονιά του ήλιου κατά μήκος του ζωδιακού κύκλου. 

Απολαύστε ακόμα μια λήψη του Άθω από τον Γιώργο Τσαμακδά

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα