Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023

Γιατί μειώθηκαν οι κλήσεις για ταχύτητα

Η μέση ταχύτητα των αυτοκινήτων και οι κλήσεις για παραβίαση των ορίων ταχύτητας έχουν μειωθεί δραστικά τους τελευταίους μήνες.

Το πιθανότερο είναι να συμβαίνει ή να έχει περάσει από το μυαλό όλων μας. Με την τιμή της βενζίνης να βρίσκεται στην περιοχή των 2,5 ευρώ, είναι αλήθεια ότι όλοι μας έχουμε σκεφτεί να σηκώσουμε το πόδι από το γκάζι και να αρχίσουμε να οδηγούμε λίγο πιο οικονομικά.

Το πιο οικονομικά, κατά κανόνα σημαίνει και λίγο πιο αργά. Κάτι που πέρα από την οικονομία οδηγεί σε ασφαλέστερες μετακινήσεις. Και σίγουρα λιγότερους πονοκέφαλους με τα όρια ταχύτητας και τις κλήσεις της Τροχαίας.

Η κατάσταση αυτή έχει επηρεάσει όλες τις χώρες. Όμως στη Βρετανία κάθισαν και το έψαξαν και δημοσίευσαν μία έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1.004 οδηγοί.

Το 38% από αυτούς δήλωσε ότι πλέον οδηγούν πιο οικονομικά, και ένας στους πέντε είπε ότι πλέον υπακούει πολύ περισσότερο στα όρια ταχύτητας.

Το 72% υποστήριξαν ότι έχουν αλλάξει τον τρόπο που μετακινούνται λόγο της αύξησης των καυσίμων. Όμως, το πρόβλημα είναι ότι αυτό αφορά περισσότερο τους χαμηλότερα αμειβόμενους οι οποίοι χρησιμοποιούν τα οχήματά τους για να μετακινηθούν προς την δουλειά τους.

Σύμφωνα με τις στατιστικές του Υπουργείου Μεταφορών της Βρετανίας, η αύξηση της οδήγησης με βάση τα όρια ταχύτητας, έχει οδηγήσει σε μείωση 7% όλων των ατυχημάτων. Αυτό που έχει όμως ακόμα μεγαλύτερη σημασία είναι ότι η μείωση των θανατηφόρων δυστυχημάτων έφθασε στο 17%.

Οι εκτιμήσεις που γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες στη Βρετανία υποστηρίζουν ότι από τα 33 εκατομμύρια οδηγών της χώρας, πάνω από τα 12,5 εκατομμύρια έχουν αλλάξει εντελώς τις οδηγικές του συνήθειες και πηγαίνουν πολύ πιο αργά.

Αυτό πέρα από την μείωση που έχει στα ατυχήματα έχει αντίκτυπο και στις κλήσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Αν και θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να δοθούν τα επίσημα δεδομένα από το αρμόδιο βρετανικό υπουργείο, οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για σημαντική πτώση των παραβάσεων του ορίου ταχύτητας.

πηγή: newsauto.gr


booked.net 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα