Κυριακή, 09 Μαϊος 2021

Π Πολιτισμός

Ο Εσπερινός της Αγάπης και το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες στον Μητροπολιτικό Ναό Πολυγύρου -VIDEO-

Την Κυριακή τού Πάσχα, συνήθως αργά το πρωί, στις ορθόδοξες Εκκλησίες ψάλλεται ο Εσπερινός της Αγάπης. Εκεί οι χριστιανοί κατά παλαιά παράδοση ανταλλάσσουμε ασπασμούς και διαβάζεται το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες.

Στη Μητρόπολη Κασσανδρείας υπάρχει ιδιαίτερη λαμπρότητα στο σχετικό τελετουργικό. Είθισται, πριν την έναρξη του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης να ντύνεται τα ιερατικά άμφια στο συνοδικό του Μητροπολιτικού Ναού. Στη συνέχεια εξέρχεται και με τη συνοδεία πολλών ιερέων οδηγείται στο Μητροπολιτικό Ναό. 

 

Η περικοπή του κατά Ιωάννην Ευαγγελίου διαβάστηκε σε 6 γλώσσες σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό: Ελληνικά, Ρουμάνικα, Αγγλικά, Γαλλικά, Λατινικά και Γερμανικά!  Υπάρχει αυτή η παράδοση για να διατρανωθεί παγκοσμίως η εποχή της Αναστάσιμης ελπίδας.

 

Ο Εσπερινός ονομάζεται και της «Αγάπης», επειδή ο Χριστός σταυρώθηκε και αναστήθηκε για την αγάπη των ανθρώπων. Για να μπορέσει ο άνθρωπος να μορφώσει λυτρωτική σχέση κοινωνίας με το Θεό.

halkidikinews.gr

 

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα