Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

Π Πολιτισμός

Οδοιπορικό στους Επιταφίους της Χαλκιδικής -ΦΩΤΟ-

Ημέρα πένθους, νηστείας και περισυλλογής η Μεγάλη Παρασκευή. Η Ορθοδοξία με κατάνυξη, ευλάβεια και συντριβή, βιώνει τα πάθη του Θεανθρώπου. Οι πιστοί συρρέουν στις εκκλησίες και παρακολουθούν την τελετή της αποκαθήλωσης και στη συνέχεια προσκηνούν τον Επιτάφιο. Η Μεγάλη Παρασκευή είναι η πιο θλιβερή μέρα τού χρόνου. Σε κάθε γωνιά της Χαλκιδικής, σε κάθε ενορία, ο Επιτάφιος είναι στολισμένος στο κέντρο του ναού. 

ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ


Με ευλάβεια,  μεράκι και φαντασία οι γυναίκες της Ουρανούπολης στόλισαν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, τον επιτάφιο της μικρής κωμόπολης με χιλιάδες πέρλες και λουλούδια! 

Σήμερα το βράδυ κάτοικοι και επισκέπτες της Ουρανούπολης θα συμμετέχουν στην περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους του οικισμού, ενώ το Μεγάλο Σάββατο όλοι συγκεντρώνονται μπροστά από τον Πύργο του Προσφορίου στο λιμάνι για να ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη».


ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

Τον Εσπερινό της Μεγάλης Παρασκευής και την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου τέλεσε στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, στον Πολύγυρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος.

ΝΙΚΗΤΗ


ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΤΑΝΟΣ

ΝΕΑ ΠΛΑΓΙΑ

 

ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ

 

Ο επιτάφιος στο Ιερό Γυναικείο Ησυχαστήριο Παναγία η Φοβερά Προστασία στη Μ.Παναγία

 

ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ

 ΝΕΑ ΡΟΔΑ

 

ΠΛΑΝΑ

ΣΥΚΙΑ

 ΠΟΡΤΑΡΙΑ

ΝΕΑ ΦΩΚΑΙΑ

ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙ

ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ

ΟΡΜΥΛΙΑ

 

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, ΚΑΛΥΒΕΣ, ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

halkidikinews.gr
Ευχαριστούμε τους φίλους και αναγνώστες του halkidikinews.gr. Καλή Ανάσταση σε όλους!

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα