Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Π Πολιτισμός

Ύμνοι της Μ. Εβδομάδας από το Συνδέσμο Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός"

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου Αρναίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ η επίκαιρη εκδήλωση που διοργάνωσαν εν όψη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου με τον Συνδέσμο Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός.

 

Στο πρώτο μέρος η Χορωδία του Συνδέσμου, έψαλε επτά Ύμνους του Τριωδίου, υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Κοκκαλιάρη, που κατέχει τον τίτλο ¨Άρχων Πρωτοψάλτης¨ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος που μίλησε στο ακροατήριο με θέμα: «Η ΑΚΡΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΙΣ …» .

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης είχαμε πάλι τα μέλη της Χορωδίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός¨ που έψαλαν εννέα Ύμνους του Τριωδίου και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Τον χαιρετισμό και την αναγγελία των ψαλμών πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ιωάννης Κέκερης.

Την βραδιά αλλά και τον οικοδεσπότη Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Χαλκιδικής Σωτηρία Βλάχου, ο Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου Διοικητής 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ Ρεντίνας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χαλκιδικής Στέλιος Βαλιάνος και Κατερίνα Ζωγράφου, ο τέως Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης, η Πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου Λένα Παναγιωτοπούλου, ο Πρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ Λευτέρης Βαλσαμής, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρναίας Δημήτριος Αλεξανδρής, εκπρόσωπος του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας τέως Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Ιερείς, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Αρναίας και φυσικά ευσεβείς κάτοικοι της περιοχής.

του Στ. Ρήγα
halkidikinews.gr

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα