Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Π Πολιτισμός

Παρουσίαση της "Λαρίγκοβας" στην "Αγιορειτική Εστία"

 Η παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Στούμπου - Κατσαμούρη με τίτλο "Από τη Λαρίγκοβα στο Χάιντ Παρκ" θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουλίου στις 8.00 το βράδυ, στον κήπο της Αγιορειτικής Εστίας στη Θεσσαλονίκη (Εγνατία 109).

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ευάγγελος Χεκίμογλου, Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών Α.Π.Θ., Έφορος Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ο Πασχάλης Ανδρούδης Επίκουρος Καθηγητής.

 

 

Βρισκόμαστε στα χρόνια μετά την επανάσταση στη Λαρίγκοβα (Αρναία) Χαλκιδικής. Μέσα στη γενική φτώχεια και δυστυχία, ένας νεαρός βοηθός μπακάλη γνωρίζει έναν λεβαντίνο έμπορο κι αρπάζει την ευκαιρία. Τον ακολουθεί στη Σμύρνη, όπου μυείται στα μυστικά του εμπορίου και βάζει πλώρη να κατακτήσει το κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου, το Λονδίνο. Τον βρίσκουμε μερικές δεκαετίες αργότερα, επιτυχημένο και κατασταλαγμένο να αναπολεί τη δράση του και να κρίνει τους πάντες και τα πάντα, περιλαμβανομένης της κυβέρνησης της Αθήνας.

 

Η EΛΕΝΗ ΣΤΟΥΜΠΟΥ-ΚΑΤΣΑΜΟΥΡΗ σπούδασε αρχαιολογία στο Α.Π.Θ. και ντοκιμαντέρ-εθνογραφικό κινηματογράφο στο Παρίσι με τον Jean Rouch (D.E.A. Cinema, Télévision, Audiovisuel, Université Paris Ι– Paris X Nanterre). Εργάζεται στην Αρχαιολογική Υπηρεσία ως αρχαιολόγος και σκηνοθέτρια αρχαιολογικών ταινιών. Έχει δημιουργήσει περισσότερες από είκοσι αρχαιολογικές ταινίες για τις οποίες έχει διακριθεί στο εξωτερικό.

 

Για την εκδήλωση έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στο 2310263308.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα