Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Εκδήλωση για την 107η επέτειο της Απελευθέρωσης της Αρναίας

Στο Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου με τον Δήμο Αριστοτέλη, για την 107η επέτειο της Απελευθέρωσης της Αρναίας από τον Τουρκικό Ζυγό το 1912.

Την βραδιά άνοιξε η αρχαιολόγος Ελένη Στούμπου - Κατσιαμούρη με ομιλία με θέμα ¨Στοιχεία για τις βυζαντινές φάσεις του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Στεφάνου Αρναίας, από την ανασκαφική περίοδο του 2005¨ και προβολή βίντεο.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε η Μικτή Χορωδία του Παγχαλκιδικού Συλλόγου "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ", υπό την διεύθυνση του Αθανασίου Δερμιτζάκη, που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις απονομές διακρίσεων στους εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μαθητές, από τα Γενικά Λύκεια Αρναίας και Ιερισσού και από το ΕΠΑΛ Αρναίας.

Χαιρετισμούς απεύθυναν στο κοινό, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεόκλητος, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος και ο πρόεδρος της Αρναίας Αγαπητός Κιάτος.

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Ζωγράφου, ο τέως Υπουργός και Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Αυγερινός και Γιώργος Θαλασσινός, ο πρόεδρος της Αρναίας Αγαπητός Κιάτος, ο πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου Στέλιος Τζιτζιρίκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτης Μουσλής, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης ΑΞΤΑΔΑ Μαρία Ελένη Ζαμάνη, ο πρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Γιάννης Κοτσάνης με τον τέως πρόεδρο Μιχαήλ Καρτσιώτη, τέως Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Κοινοτήτων, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και αρκετοί Ιερείς της Μητροπόλεώς μας.

του Στ. Ρήγα


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα