Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Πέρασμα Δραγουντέλι στη φθινοπωρινή Σιθωνία -ΦΩΤΟ-

Με ιδανικές καιρικές συνθήκες για περπάτημα εκατοντάδες περιπατητές απ’ όλη τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν από το πρωί στο 16ο πέρασμα Δραγουντέλι.

 

Η περιβαλλοντική αυτή εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Σιθωνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών». Από νωρίς το πρωί οι συμμετέχοντες βρέθηκαν στις 7 αφετηρίες των διαδρομών.

Στόχος τους να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές του ορεινού όγκου της Σιθωνίας, να απολαύσουν τη φύση και να γυμνάσουν σώμα και ψυχή!

Στο 16ο Πέρασμα συμμετείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάς "Τα Συκιωτάκια" και η ομάδα Εθελοντών "Δραγουντέλι" συνοδεύοντας τους περιπατητές που ξεκίνησαν από τη Συκιά και κατευθύνθηκαν προς τον Παρθενώνα μέσω του ορεινού όγκου της Σιθωνίας, διανύοντας απόσταση 23 χλμ. Τα μέλη της Βάσης Ετοιμότητας Σιθωνίας ΟΦΚΑΘ συνέβαλλαν με δύο υγειονομικούς σταθμούς στην τοποθεσία "Ασκαμνια", και "Προφήτη Ηλία".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα, ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, οι αντιδήμαρχοι Κατερίνα Γιουβαρλάκη, Γιώργος Δαλδογιάννης, Βασίλης Ζήσιος και Νίκος Χριστοδούλου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Τερματισμός όλων των διαδρομών ήταν ο Παρθενώνας, όπου πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις και μοιράστηκε φαγητό και κρασί σε όλους.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα