Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Το Ζαγκλιβέρι τίμησε την Αγία Ακυλίνα -ΦΩΤΟ-

Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη τίμησαν τη μνήμη της Νεομάρτυρος Αγίας Ακυλίνας της Ζαγκλιβερινής, οι κάτοικοι του Ζαγκλιβερίου και πιστοί από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη.

 

Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας προσήλθαν στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας στο Ζαγκλιβέρι για να συμμετέχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις και να προσκυνήσουν τα ιερά της λείψανα.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησαν ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητος, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης και ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ.

 

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, η περιφερειακή σύμβουλος, Κατερίνα Ζωγράφου, οι αντιδήμαρχοι Αριστοτέλη, Νίκος Αυγερινός και Γιώργος Θαλασσινός, κεπρόσωποι φορέων και συλλόγων και άλλοι επίσημοι. 

Η μετακομιδή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας νεοπαρθενομάρτυρος Ακυλίνας της Ζαγκλιβερινης, από την Όσσα του Λαγκαδά, όπου θαυματουργικώς βρέθηκαν, στον τόπο όπου η Αγία γεννήθηκε  και μαρτύρησε, στο Ζαγκλιβέρι, έγιναν το 2013 με απόφαση της Μητρόπολης Ιερισσού. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα