Τρίτη, 18 Μαϊος 2021

Π Πολιτισμός

Ζωγράφου: 17ο Αντάμωμα Ανταβαλήδων -ΦΩΤΟ-

Παραδοσιακοί χοροί, ήχοι, έθιμα και ήθη από το Ανταβαλί, γέμισε και φέτος το 17ο Αντάμωμα Ανταβαλήδων, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/8/2019 από τον Σύλλογο Γυναικών Ζωγράφου με την υποστήριξη του Δήμου Νέας Προποντίδας.

 

Το Αντάμωμα στόχο έχει να διατηρήσει τις παραδόσεις και τις σχέσεις των Ανταβαλήδων, να ανασύρει θύμησες από τους παλιούς αλλά και να γνωρίσει η νέα γενιά στοιχεία, για τις αλησμόνητες πατρίδες της Καππαδοκίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο Γάμος» από τους κατοίκους του χωριού. Έπειτα, ο Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς από την Καππαδοκία. Η εκδήλωση έκλεισε με ζωντανή μουσική.

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς μεταξύ άλλων δήλωσε: «Τα περισσότερα χωριά του Δήμου μας, όπως και το Ζωγράφου, είναι προσφυγικά. Σκοπός και καθήκον του Δήμου μας είναι η διατήρηση, η ανάδειξη και η διάσωση του πολιτισμικού πλούτου. Ο Δήμος Νέας Προποντίδας είναι δίπλα στους Συλλόγους και το πολύτιμο έργο τους».

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα