Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021

Π Πολιτισμός

Γιορτή Μελιού 2019 στη Ν. Καλλικράτεια στις 16-17-18 Αυγούστου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Ν. Προποντίδας, ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ν. Προποντίδας και οι Μελισσοκόμοι Ν. Προποντίδας συνεργάζονται και διοργανώνουν τη «Γιορτή Μελιού 2019», που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Ν. Καλλικράτειας στις 16-17-18 Αυγούστου 2019.

 

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να αναδειχθεί το ποιοτικό τοπικό προϊόν, το μέλι, που παράγεται από τους ντόπιους παραγωγούς του Δήμου Ν. Προποντίδας αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο να ενημερωθεί κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης, μέσα από παρουσιάσεις και διάφορες δράσεις, για θέματα που αφορούν τη ζωή της μέλισσας, για όλα τα προϊόντα της κυψέλης, τα οφέλη τους στην υγεία και την ομορφιά καθώς και σε άλλα θέματα γενικού ενδιαφέροντος που έχουν σχέση με την προσφορά της μέλισσας στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

 

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία:

•Να γνωρίσουν από κοντά τους ντόπιους παραγωγούς μελιού, να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν το μέλι τους αλλά και άλλα αγνά και ποιοτικά προϊόντα κυψέλης που οι ίδιοι παράγουν.

•Να δοκιμάσουν, να αναγνωρίσουν και να βαθμολογήσουν όλες τις κατηγορίες μελιών. 

•Να ενημερωθούν για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα BeePathNet που υλοποιεί ο Δήμος Νέας Προποντίδας με άλλες πέντε χώρες και να μάθουν ποια είναι η σημασία των μελισσών στο περιβάλλον, για τα οφέλη των προϊόντων κυψέλης στην υγεία και την ομορφιά αλλά και να λάβουν συμβουλές για τη χρήση τους.

 

Οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία: 

• Να απασχοληθούν δημιουργικά καθ όλη τη διάρκεια του τριημέρου στον ειδικό χώρο που θα υπάρχει με κεντρικό θέμα «Μελισσοδιαδρομές» 

• Να παρακολουθήσουν από κοντά μια κυψέλη.

 

Τη γιορτή θα πλαισιώσουν παράλληλες πολιτιστικές δράσεις όπως μουσική βραδιά με έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα καθώς και παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Λαογραφικό Σύλλογο Νέας Καλλικράτειας με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων πολιτιστικών συλλόγων.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

• Παρασκευή 16 Αυγούστου: Δρώμενα για τα παιδιά

• Σάββατο 17 Αυγούστου: Δρώμενα για τα παιδιά

Παραδοσιακά χορευτικά Συγκροτήματα

• Κυριακή 18 Αυγούστου: Δρώμενα για τα παιδιά

Μουσική Συναυλία

 

Ώρες λειτουργίας της Γιορτής Μελιού 2019: 

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 19:00 έως 24:00.

Η Γιορτή Μελιού 2019, θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά στα Νέα Μουδανιά, από τις 6-8 Σεπτεμβρίου 2019.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα