Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Π Πολιτισμός

Η εορτή της Παναγίας του Ακαθίστου στην Αρναία -ΦΩΤΟ-

Γιορτάστηκε και φέτος με κάθε επισημότητα η εορτή της Παναγίας του Ακαθίστου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται στο ίδρυμα Αγάπης – Στέγη Γερόντων, στην Αρναία.

 

Ανήμερα της εορτής, στη Θεία λειτουργία ιερούργησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτη, Χρυσόστομο Μαϊδώνη και αρκετούς ιερείς. Ιδιαίτερο τόνο έδωσε η παρουσία μέρους του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Μητροπόλεως ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός¨. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και την περιφορά της εικόνας μοιράστηκε στους πιστούς γεύμα αγάπης, προσφορά οικογενειών από την κωμόπολη της Αρναίας. 

 

Στον εορτασμό συμμετείχαν επίσηνοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, καθώς και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος Αγάπης.

Κατά την διάρκεια του διήμερου εορτασμού, λειτούργησε σε ειδικό χώρο, έκθεση κεντημάτων, καλλιγραφικών και πλεκτών με τα είδη προς πώληση, προσφορά κατοίκων, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη του οίκου Ευγηρίας. Ο Σύλλογος Γυναικών Αρναίας, την παραμονή το βράδυ πρόσφερε κέρασμα στους πιστούς.

του Στ. Ρήγα

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα