Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Τσικνοπέμπτη στον Πολύγυρο - ΦΩΤΟ-

Τον παλιό καλό καιρό, τότε που οι άνθρωποι ήταν αγνοί, απλοί και τίμιοι κι ο τρόπος ζωής τους δεν τους φόρτωνε με περιττές σκοτούρες, άγχος και στρες όπως σήμερα, η περίοδος της Αποκριάς στον Πολύγυρο ήταν μια μοναδική ευκαιρία για ξεφάντωμα και διασκέδαση.

 

Με άφθονο ντόπιο ρακί και κρασί να ρέει στα ποτήρια αφού: «Κάλλιο ράκου κι κρασί/ Παρά π'καμ'σου κι βρακί» και το αστείρευτο χιούμορ τους να τους συνοδεύει πάντα, οι Πολυγυρινοί επιδίδονταν σε κάθε μορφή διασκέδασης όπως είναι ο χορός, το τραγούδι, τα πειράγματα (αθώα και μη) και οι μεταμφιέσεις.

Οι νεότεροι χρόνια τώρα, φροντίζουν να τηρούν τα έθιμα και τις παραδόσεις και το Πολυγυρινό Καρναβάλι ξεχωρίζει κάθε χρόνο για τη φαντασία του και στο κέφι του. 

Την Τσικνοπέμπτη δίνεται το σύνθημα για να ξεκινήσουν οι ξέφρενοι εορτασμοί της Απόκριας στον Πολύγυρο. Σε κάθε δρόμο, σε κάθε γωνιά, σε κάθε μαγαζί οι παρέες γιόρτασαν με λουκάνικα, σουβλάκια και κρασί! Απ΄το μεσημέρι και μετά ο Πολύγυρος ζει στους ρυθμούς της Απόκριας!

 

Ο δήμαρχος Α.Ζωγράφος και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ζαγγίλας, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος και η παρέα του, κράτησαν τα έθιμα και διασκέδασαν μαζί με τους συνδημότες τους.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα