Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021

Π Πολιτισμός

Αγ. Πρόδρομος: Εορτάστηκε η απελευθέρωση

Με τις καθιερωμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις γιορτάστηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 η απελευθέρωση του Αγίου Προδρόμου Χαλκιδικής από τους Τούρκους (19-20 Σεπτεμβρίου 1912).

 

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίου Προδρόμου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος. Παρόντες ήταν οι Βουλευτές Χαλκιδικής, Γεώργιος Βαγιωνάς και Σωτηρία Βλάχου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Στέλιος Βαλιάνος, οι Αντιδήμαρχοι Πολυγύρου, Χρήστος Βορδός και Δημήτριος Ζαγγίλας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Προδρόμου, Στέλιος Γεωργακούδης, και πλήθος κόσμου.

 

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη Δοξολογία και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την Νηπιαγωγό του 3ου Νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών, Ευδοξία Σαράφη, η οποία κατάγεται από τον Άγιο Πρόδρομο. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τρισάγιο στον τόπο της θυσίας και κατάθεση στεφάνων.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα