Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2026

Π Πολιτισμός

Η Γιορτή του Τραχανά στο Κασσανδρινό -ΦΩΤΟ-

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή του Τραχανά στο Κασσανδρινό, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσανδρινού στο Σάββατο.

 

Στον προαύλιο χώρο του παλιού σχολείου Κασσανδρινού είχαν στηθεί από νωρίς καζάνια και φωτιές για το μαγείρεμα του τραχανά.

Συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλάνδρας, ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Νικολάου και ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Φώκαιας. 

 

Την εκδήλωση πλαισίωσαν χορευτικά του Συλλόγου, ενώ ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Κυρίτσης  που βρέθηκε στην εκδήλωση συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στην Γιορτή του Τραχανά. 

🔔 Οι Φωταροί, ένα ξεχωριστό έθιμο αναβιώνει την Τρίτη 6 Ιανουαρίου στις 14.00, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, στο Παλαιόκαστρο Χαλκιδικής, για να χαρίσει γέλιο, αλλά και αναμνήσεις τόσο στους κατοίκους, όσο και στους επισκέπτες.

🎄 Θεατρική διάλεξη με θέμα: "Ο ρόλος της γυναίκας στη δραματουργία", με προσκεκλημένο ομιλητή τον θεατρικό συγγραφέα Άκη Δήμου, διοργανώνει ο Σύλλογος Νέων Ν. Τρίγλιας, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2026 στις 18:00 στο Κλειστό Θέατρο Νέας Τρίγλιας. 🎅 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα