Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Θα λειτουργήσει μετά από 96 χρόνια ο Ναός του Αγίου Γεωργίου στα παλιά Μουδανιά

Μετά από 96 χρόνια η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Παλαιά Μουδανιά θα ξαναλειτουργήσει στις 29 Απριλίου 2018, χωροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Προύσας κ.κ. Ελπιδοφόρου, μετά από ενέργειες του δήμου Ν. Προποντίδας.

 

Με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, θα καθαγιαστεί ο χώρος που σήμερα λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο και θα εκπληρωθεί ένα χρέος στη μνήμη των προγόνων. 

Να σημειωθεί ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο έσωσε δύο βυζαντινές εκκλησίες στην περιοχή της Προύσας προχωρώντας στην αγορά τους από ιδιώτες. Ο μητροπολίτης Προύσας  παρέλαβε τον Οκτώβριο του 2016 τα κλειδιά του Ιερού Ναού των Ταξιαρχών στο χωριό Συγή, κοντά στα Μουδανιά (Moudanya), ενώ τον  Δεκέμβριο του 2015 περιήλθε στην κατοχή της μητρόπολης και η εκκλησία της Παναγίας Παντοβασίλισσας στη γειτονική Τρίγλια!

 

Ο δήμος Νέας Προποντίδας, σε συνεργασία με την ενορία των Ν. Μουδανιών και τον εφημέριο πατέρα Αθανάσιο Ραμανδάνη, αλλά και τους πολιτιστικούς συλλόγους: Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Ν. Μουδανιών «Η Βιθυνία», Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Μουδανιών «Ο Φάρος», Σύλλογο Μικρασιατών Νέων Μουδανιών «Η Αγία Θεοδοσία», Σύλλογο Νέων Μουδανιών «Απάμεια», Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών «Πλεύση», διοργανώνει εκδρομή - προσκύνημα στα Παλαιά Μουδανιά.

 

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν σ’ αυτή τη μοναδική στιγμή μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις / στους κ. Προέδρους των Συλλόγων και στο ταξιδιωτικό γραφείο της κας Αράπογλου.

halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα