Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2026

Π Πολιτισμός

100 Χρόνια από τα τραγικά γεγονότα του Εθνικού διχασμού στη Λιαρίγκοβη

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου Αρναίας η ομιλία του Δημητρίου Κύρου, Ιστορικού-Ερευνητή, με θέμα «100 Χρόνια από τα τραγικά γεγονότα του Εθνικού διχασμού στη Λιαρίγκοβη (Αρναία)».

Ο κ. Κύρου με τα στοιχεία που διαθέτει αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στα γεγονότα των ετών 1916-1917, άγνωστα στους περισσότερους, που σημάδεψαν την ιστορία του τόπου μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Χαράλαμπος Λαζαρίδης, ο τέως Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης, ο τέως Δήμαρχος Αρναίας Αστέριος Καραστέργιος, καθώς και Τοπικοί Σύμβουλοι. 

του Στέλιου Ρήγα

Τον Νίκο Καββαδία, 50 χρόνια μετά τον θάνατό του, τιμούν το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Πολυγύρου με τη μουσικοποιητική παράσταση «Τραγουδάμε Καββαδία – 50 χρόνια μετά…».  Η παράσταση θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Πολυγύρου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, χωρίς κρατήσεις.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.