Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Π Πολιτισμός

Ιερισσός: Αριστοτέλης - Μ.Αλέξανδρος από το χθες στο σήμερα

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ιερισσό η εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της δράσης «Αριστοτέλης-Μέγας Αλέξανδρος, από το χθες στο σήμερα».

 

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Ιερισσό η τέταρτη εκδήλωση της σειράς, με τίτλο «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης, Μέγας Πανεπιστήμων Φιλόσοφος», στο Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αριστοτέλη. Κύριος στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Κεντρικής Μακεδονίας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής στον πολιτιστικό τουρισμό.

 

Στην εκδήλωση της Ιερισσού οι έγκριτοι εισηγητές από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους και του Α.Π.Θ. τόνισαν τη βαρύτητα του έργου του Αριστοτέλη, που επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει τη σύγχρονη σκέψη. 

Οι εισηγήσεις για τη ζωή και το έργο του φιλοσόφου εμπλουτίστηκαν με μουσικά ακούσματα της αρχαιότητας, καθώς επίσης και παρουσιάσεις των διατροφικών συνηθειών της αρχαιότητας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, της Εκκλησίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας, του τουρισμού και πλήθος κόσμου.

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα