Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Π Πολιτισμός

Εκδήλωση για την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αρναία

Εκδήλωση με αφορμή τη εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου Αρναίας με θέμα "Ανθρώπινο Πρόσωπο και Έμφυλες Ταυτότητες".

 

Ο Αρχιμανδρίτης, π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως αναφέρθηκε στην αξία του ανθρώπου κατά τον ιερό Χρυσόστομο. Επίσης ο ίδιος ομιλητής ανέπτυξε το θέμα ¨Το πιο άτιμο πάθος κατά τον ιερό Χρυσόστομο¨ του Αρχιμανδρίτη Βενέδικτου Νεοσκητιώτη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί, λόγω του απαγορευτικού απόπλου που υπήρχε από το Άγιο Όρος.

Ακολούθησε η ομιλία του Δημητρίου Τσαντήλα, καθηγητή χειρουργικής Ιατρικής με θέμα ¨Επιστημονική απάντηση στην σκόπιμη σύγχυση των δύο φύλλων¨

Η εκδήλωση έκλεισε με λίγα λόγια από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χαλκιδικής Στυλιανός Βαλιάνος και Κατερίνα Ζωγράφου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Ιερείς και πιστοί που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨.

 

Συνδιοργανωτές της βραδιάς μαζί με την Ιερά Μητρόπολη ήταν η Πρωτοβουλία Γονέων «Η Ελληνορθόδοξη Οικογένεια» και ο Σύνδεσμος Ορθοδόξων Νέων «Αγία Νεομάρτυς Ακυλίνα».

του Στέλιου Ρήγα

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα