Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

Π Πολιτισμός

Με επιτυχία η εκδήλωση για το έργο του Ν. Καζαντζάκη στον Πολύγυρο

Μια υπέροχη βραδιά γεμάτη από το πλούσιο λογοτεχνικό και ποιητικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη απόλαυσε το κοινό το βράδυ της Παρασκευής στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.

 

Άνθρωποι όλων των ηλικιών χάρισαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα σε όσους πήραν μέρος στην εκδήλωση «Ο Καζαντζάκης, ο Ζορμπάς και η Χαλκιδική», την οποία οργάνωσαν ο Δήμος Πολυγύρου και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», η Δ/νση Α΄/θμιας Εκ/σης Ν. Χαλκιδικής, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Ν. Καζαντζάκη και ο Σύλλογος Κρητών Χαλκιδικής «Ν. Καζαντζάκης», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Έτους Καζαντζάκη».

Κατά τον χαιρετισμό της η πρόεδρος του Μορφωτικού – Πολιτιστικού - Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Ιφιγένεια Κυριάκου, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και το κοινό, που κατέκλυσε το Δημοτικό Θέατρο τόνισε ότι είναι υποχρέωση του Δήμου Πολυγύρου να αποτίσει φόρο τιμής στον άνθρωπο και δημιουργό που τίμησε με το έργο του την πατρίδα του.

Χαιρετισμό ακόμη απεύθυναν οι: Νίκος Παπαδάκης, Πρόεδρος Συλλόγου Κρητών Χαλκιδικής «Νίκος Καζαντζάκης» και Ευτυχία Παπανικολάου, Δ/τρια Α΄/θμιας Εκ/σης Ν. Χαλκιδικής.

Η Πρόεδρος Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη, Γιούλη Ιεραπετριτάκη, μίλησε με θέμα «Ο Καζαντζάκης, ο Ζορμπάς και η Χαλκιδική». Ο Γιώργος Ζωγραφάκης, εκπαιδευτικός - συγγραφέας μίλησε με θέμα «Ο Νίκος Καζαντζάκης στο Άγιον – Όρος» ενώ το θέμα που ανέπτυξε η Σταυρούλα Καλπακίδου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄/θμιας Εκ/σης Ν. Χαλκιδικής ήταν «Ο Νίκος Καζαντζάκης στα προγράμματα σχολικών Δραστηριοτήτων»

Συμμετείχαν ακόμα:

Μίλτος Μαρέτας, ηθοποιός

Μένη Χριστολιάκου, ηθοποιός

Δημήτρης Μακρής, λύρα

Λευτέρης Στεργιανόπουλος, λαούτο

Χορευτικός Όμιλος Πολυγύρου

Τμήμα χορού του Συλλόγου Κρητών

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου, Μαρία Σαράντη, η Περιφερειακή Σύμβουλος Χαλκιδικής , Κατερίνα Ζωγράφου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ολύνθου, Νίκος Αυγέρος, εκπρόσωποι φορέων και εκπαιδευτικών μονάδων.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα