Κυριακή, 09 Μαϊος 2021

Π Πολιτισμός

Εορτασμοί για την Απελευθέρωση της Αρναίας -ΦΩΤΟ-

Διπλή Γιορτή για την Αρναία σήμερα. Η μνήμη των Αγίων Αναργύρων και η μνήμη της Απελευθερωσης της πόλης απο τον τουρκικό ζυγό (1912).

 

Ανήμερα της εορτής των Αγίων, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντως του Μητροπολίτου Ιερισσού κ.κ.Θεοκλήτου και ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της Αρναίας υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της Απελευθέρωσης και η κατάθεση στεφάνων από τους Αντιδημάρχους Αριστοτέλη Αργύρη Τσακνή και Γιώργο Κωτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργο, τον Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου Διοικητή 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών «ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ», τον Ευάγγελο Τσιώτα Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, τον Πύραρχο Εμμανουήλ Τσολάκη Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργο Διαμαντούδη, τον Σταύρο Αυγολούπη για τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τον Ιωάννη Κέκερη για τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Χαλκιδικής, τον Άγγελο Κατσάγγελο Πρόεδρο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Χαλκιδικής για την Λ.Ε.Δ. και τους Πολεμιστές της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου 1974, τον Πρόεδρο της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρείας Αρναίας Αγαπητό Κιάτο και εκπρόσωπο εκπαιδευτικό για όλες τις Σχολικές μονάδες της Κωμόπολης. 

Στη συνέχεια ακολούθησε στην αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου, ομιλία από τον έφεδρο Αξιωματικό Παντελή Ζωγράφο, με το χρονικό της Απελευθέρωσης του 1912 και η βράβευση των μαθητών των Λυκείων της Αρναίας που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Ιδιαίτερη στιγμή την φετινή χρονιά, η προσφορά από τις οικογένειες των αδικοχαμένων παιδιών μας φοιτητών Βασίλη Ζέρβα και Κωνσταντίνας Κουτσογιώργη, εις μνήμην τους, από ένα Tablet στους 5 πρώτους από το ΓΕΛ και στους 2 πρώτους από το ΕΠΑΛ καταγόμενους από την Αρναία.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης, ο τέως Δήμαρχος Αριστοτέλη και Υπουργός Χρήστος Πάχτας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, η Λένα Παναγιωτοπούλου Πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου, ο Γιάννης Δουλάκης Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δήμου Αριστοτέλη, τέως Δήμαρχοι Αρναίας, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

του Στέλιου Ρήγα
halkidikinews.gr

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα