Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Π Πολιτισμός

Εκατοντάδες κόσμος στο 14ο Πέρασμα Δραγουντέλι στη Σιθωνία -ΦΩΤΟ-

Με ιδανικές καιρικές συνθήκες για περπάτημα εκατοντάδες περιπατητές απ’ όλη τη Χαλκιδική, αλλά και νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν  στο 14ο Πέρασμα Δραγουτνέλι.

 

Η περιβαλλοντική αυτή εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Σιθωνίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παρθενών» με τη συμμετοχή συλλόγων της Χαλκιδικής είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στις 7 αφετηρίες των διαδρομών μικροί και μεγάλοι.

 

Στόχος τους να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές του ορεινού όγκου της Σιθωνίας, να απολαύσουν τη φύση και να γυμνάσουν σώμα και ψυχή!

 

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος, ο οποίος συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες στο 14ο Πέρασμα και τόνισε την σπουδαιότητα του εγχειρήματος και τη σχέση των κατοίκων της Σιθωνίας με το περιβάλλον που ζουν και δραστηριοποιούνται. 

«Είμαι ικανοποιημένος και χαρούμενος γιατί ο κόσμος κάθε χρόνο δίνει δυναμικό παρόν σ΄αυτή την εκδήλωση, την οποία εμείς σκεφτήκαμε και ξεκινήσαμε πριν 14 χρόνια ως δημοτική αρχή και πλέον έγινε θεσμός για τη Σιθωνία και αγκαλιάστηκε απ΄όλους» είπε στο halkidfikinews.gr ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος.

 

Στο 14ο Πέρασμα συμμετείχε και η ομάδα Εθελοντών "Δραγουντέλι" συνοδεύοντας τους περιπατητές που ξεκίνησαν από τη Συκιά και κατευθύνθηκαν προς τον Παρθενώνα μέσω του ορεινού όγκου της Σιθωνίας, διανύοντας απόσταση 23 χλμ Τερματισμός όλων των διαδρομών ήταν ο Παρθενώνας, όπου πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις και μοιράστηκε φαγητό και κρασί σε όλους.

halkidikinews.gr

 

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα