Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Π Πολιτισμός

Η Ν. Καλλικράτεια τίμησε την Οσία Παρασκευή την Επιβατινή -ΦΩΤΟ-

Με τη δέουσα λαμπρότητα τίμησαν οι κάτοικοι της Ν. Καλλικράτειας και των γύρω περιοχών τη μνήμη της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής, η οποία γεννήθηκε στους Επιβάτες της Προποντίδας της Θράκης, στις αρχές του 10ου αιώνα. 

Η Αγία κατά την ασκητική ζωή της έμεινε τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής της στην Καλλικράτεια, διακονώντας το Ναό των Αγίων Αποστόλων. Το σκήνωμα της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται το Ιάσιο της Ρουμανίας. Η Αγία Παρασκευή θεωρείται  προστάτις Αγία των Βαλκανίων και την τιμούν στη Βουλγαρία, στη Σερβία και στη Ρουμανία!

 

Οι κάτοικοι της Ν. Καλλικράτειας τιμούν ιδιαίτερα την Οσία και την Παρασκευή τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας της Οσίας στους δρόμους της Ν. Καλλικράτειας. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων, Απόστολος και παρέστησαν οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας, κ.κ. Χρυσόστομος και Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος. 

Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε Όρθορς και Θ. Λειτουργία, κατά την οποία συλλειτούργησαν και οι τρεις Μητροπολίτες, ενώ οπαραβρέθηκαν οι βουλευτές Χαλκιδικής, Γ.Βαγιωνάς και Σ.Βλάχου, ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μ. Καρράς και άλλοι επίσημοι. 


halkidikinews.gr
φωτογραφίες της Μάρως Τσινά

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΤΙΝΗ ΤΗΝ  ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ 

 

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα