Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Εγκαίνια έκθεσης χαρακτικής του Πολυγυρινού, Στέλιου Σταύρου

Tα εγκαίνια της έκθεσης χαρακτικής του Πολυγυρινού Καλλιτέχνη, Στέλιου Σταύρου, με τίτλο «Ο Πολύγυρος σε 26 χαρακτικά» θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στις 20:00, στον Εκθεσιακό χώρο της ΦΑΑΘ (Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης, Αγ. Σοφίας 38).

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου. Στον εισαγωγικό του πρόλογο ανάμεσα στα άλλα ο καλλιτέχνης σημειώνει:

 

«Η ιδέα για αυτή τη δουλειά, είναι αρκετά παλιά και αφορά τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και έζησα τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου. Όλες αυτές οι εικόνες, που παρουσιάζω στα χαρακτικά, δεν είναι παρά εικόνες - βιώματα, δηλαδή χώροι, που έπαιξα, που μάλωσα, που έκλαψα και που χάρηκα, που δούλεψα κλπ., και γι’ αυτό έχουν «χαραχθεί» χρόνια τώρα στο μυαλό μου και έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του είναι μου. Άφησαν με κάποιο τρόπο το «αποτύπωμά» τους μέσα μου. Έτσι, τώρα με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με τη μορφή των χαρακτικών - αποτυπωμάτων, σε υλική πλέον μορφή και μέσα από την δική μου οπτική, επιστρέφονται σαν μια μικρή ανταπόδοση στον γενναιόδωρο αυτό τόπο».

Ο Στέλιος Σταύρου κατάγεται από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικης,(ΣΚΕΤΧ), του Συλλόγου Καλλιτεχνών Βορείου Ελλάδος, (ΣΚΕΤΒΕ) και του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλλάδος, (ΕΕΤΕ).


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα