Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Στην κορυφή του Άθωνα γιορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος -ΦΩΤΟ-

Με κατάνυξη και ευλάβεια και μέσα σε μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα δεκάδες μοναχοί και προσκυνητές γιόρτασαν τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην κορυφή του Άθωνα!

Στα 2.033 μέτρα, βρίσκεται ένα μικρός ναός, αφιερωμένος στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Ο ναός  χτίστηκε επί οικουμενικού Πατριάρχου Ιωακείμ Γ’ το 1894 και εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο του 1895.

Οι προσκυνητές μετά από πολύωρη οδοιπορία έφθασαν στην κορυφή του Άθω, ερχόμενοι είτε από τη Μονή Μεγίστης Λαύρας είτε από την Αγία Άννα και συμμετείχαν στην ολονύχτια αγρυπνία. 

Όσοι είχαν την ευλογία να συμμετέχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις είχαν και την ευκαιρία να δουν την δύση και την ανατολή του ήλιου από τα 2.033 μέτρα και την εικόνα της σκιάς του Άθω με μορφή πυραμίδας στον κόλπο του Αγίου Όρους.

Σύμβολο της κορυφής του Άθω, πάνω από 100 χρόνια είναι ο σιδερένιος Σταυρός, ενώ εντυπωσιακή είναι η θέα ολόκληρης της χερσονήσου μέχρι και του Όλυμπου. 

halkidikinews.gr

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα