Σάββατο, 15 Μαϊος 2021

Π Πολιτισμός

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου

Κάτω από το φως της πιο μεγάλης και πιο φωτεινής πανσελήνου του έτους, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017, στις 20:00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Μουσικά όργανα και δρώμενα στην αρχαιότητα» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου.

Το χώρο θα πλημμυρίσουν ήχοι από πιστά αντίγραφα αρχαίων μουσικών οργάνων, όπως κιθάρα, διπλός αυλός, σείστρο, τύμπανο, από τους Δημήτρη Δελφινόπουλο, μουσικό Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, και Στέφανο Κοφίδη, δάσκαλο μουσικής.

Η έκθεση, που οργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους, θα διαρκέσει έως το τέλος του έτους. Ώρες λειτουργίας: 08:30 – 15:00 (Δευτέρα κλειστά).

Η βραδιά θα κλείσει στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου με «Το ταξίδι του αγγέλου – ένα ταξίδι στην ελληνική ποίηση». Πρόκειται για συναυλία – αφιέρωμα σε έλληνες ποιητές, με τραγούδια σε ποίηση Κ. Καρυωτάκη, Μ. Πολυδούρη και άλλων σύγχρονων ποιητών από την Πολυγυρινή Κατερίνα Βλάχου, που δραστηριοποιείται στο Παρίσι. Θα τη συνοδεύσουν δύο Έλληνες μουσικοί που επίσης ζουν στη Γαλλία, ο Δημήτρης Μαστρογιόγλου στο μπουζούκι και ο Γιώργος Καραμήτρος στην κιθάρα.

Τη συναυλία οργανώνουν ο Δήμος Πολυγύρου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Χαλκιδικής.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα