Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023

Π Πολιτισμός

Ο «Άγιος Στέφανος» και οι «Περιηγητές» της Αρναίας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους κατά τους θερινούς μήνες του 2023 υλοποιεί, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, πρόγραμμα εκπαιδευτικών ξεναγήσεων στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Αρναίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

α) “Αρχαιολογική εισήγηση” με προβολή φωτογραφικού υλικού και σύντομων βίντεο από τις ανασκαφικές εργασίες της Υπηρεσίας στο ναό του Αγίου Στεφάνου σε χώρο καθήμενων στο υπερώο του ναού
β) Περιήγηση στο μνημείο και τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα των προηγούμενων φάσεων του, που είναι ορατά μέσα από τα γυάλινα διάχωρα του δαπέδου.

Οι ξεναγήσεις γίνονται στις παρακάτω ημερομηνίες:

Ιούλιος: Τετάρτη 5, Παρασκευή 7, Τετάρτη 12, Παρασκευή 14, Τετάρτη 19, Παρασκευή 21 και Παρασκευή 28.

Αύγουστος: Τετάρτη 2, Παρασκευή 4, Τετάρτη 9, Παρασκευή 11, Τετάρτη 16, Παρασκευή 18.

Φέτος, για πρώτη χρονιά, πραγματοποιείται και δεύτερη εισήγηση με τίτλο “Η Αρναία των περιηγητών” που περιλαμβάνει επιλεγμένα αποσπάσματα από κείμενα περιηγητών του 18ου και 19ου αι. που πέρασαν από την περιοχή και κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους.

Το πρόγραμμα έχει ετοιμαστεί για κοινό ενηλίκων και οικογένειες με παιδιά, ενώ υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησής του στα αγγλικά και γαλλικά, για ομάδες ξένων επισκεπτών μετά από συνεννόηση, ή σε ομάδες ΑΜΕΑ. Ώρα έναρξης: 12.00 – Διάρκεια προγράμματος: 45 λεπτά – Σημείο συνάντησης: Αύλειος χώρος Αγίου Στεφάνου.

Η Έρευνα, τα κείμενα και η υλοποίηση του προγράμματος διεξάχθηκαν και πραγματώνονται από την κα Eλένη Στούμπου-Κατσαμούρη, αρχαιολόγος-σκηνοθέτρια στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.

Το πρόγραμμα προτείνεται για μέγιστο αριθμό 15 ατόμων


booked.net 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα