Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024

Π Πολιτισμός

Ομαδική εικαστική έκθεση 'Στις κάβες της Γερακινής'

- 9η ομαδική εικαστική έκθεση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής “ στις κάβες της Γερακινής “

- Τίτλος έκθεσης ΧΡΩΜΑ-CHROMA


Η προσέλκυση των πολιτών με τον Πολιτισμό και την Τέχνη, είναι μια διαδικασία σταθερή και συνεχής για τον ΣΚΕΤΧ. Έτσι φέτος συνεχίζει να παρουσιάζει για 9η χρονιά την ομαδική εικαστική έκθεση “...στις κάβες της Γερακινής” με θέμα ΧΡΩΜΑ-CHROMA, στον χώρο των αποθηκών μεταλλεύματος στην παραλία Γερακινής. Στην έκθεση συμμετέχουν 60 εικαστικοί παρουσιάζοντας τα έργα τους στον συγκεκριμένο χώρο. Πρόκειται για μια ακόμα αδιαμεσολάβητη έκθεση με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, αγιογραφίας και εικαστικων κατασκευών που στοχεύει να φέρει σε άμεση επαφή εικαστικούς καλλιτέχνες με το κοινό, με αποτέλεσμα να προβάλλει τη δυναμική και τις αναζητήσεις των καλλιτεχνών που ζούν και δημιουργούν στην Χαλκιδική, εκπροσωπώντας διαφορετικά πεδία εικαστικής έκφρασης. Ο ΣΚΕΤΧ αποσκοπεί να συστήσει στο φιλότεχνο κοινό αξιόλογους καλλιτέχνες, καταξιωμένους και νεότερους, προβάλλοντας τις δυνατότητες και δεξιότητες της τοπικής καλλιτεχνικής σκηνής.

Η έκθεση όπως προδίδει ο τίτλος της, αποζητά να αναδείξει την δυναμική των Χρωμάτων μέσα απο ελεύθερης θεματολογίας έργα, ο συνδετικός κρίκος των οποίων είναι η αξιοποίηση των εικαστικών, ζωηρών, έντονων χρωμάτων, το οποίο ως δομικό στοιχείο της Τέχνης, συνοδεύει απο τις απαρχές της τα μεγαλύτερα κινήματα .

Ως πόλος έλξης λειτουργεί και το ίδιο το κτίριο οπου φιλοξενείται η έκθεση, η πρώην αποθήκη συγκέντρωσης του μεταλλεύματος λευκόλιθου των Μεταλλείων Γερακινής.

Στην έκθεση φέτος παρουσιάζονται και έργα μαθητών των Σχολείων Πολυγύρου.

Επίτιμοι καλεσμένοι: καλλιτέχνες της ομάδας "Επίμονη Τέχνη" .


Διάρκεια έκθεσης : 27-30 Ιουλίου 2023

Ώρες λειτουργίας : 19:00 - 23:00

Παραλία Γερακινής

Η είσοδος είναι ελέυθερη για το κοινό .


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα