Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Π Πολιτισμός

Το ζύγισμα του Άη Γιώργη και η κούνια στην Αρναία -ΦΩΤΟ-

Ανήμερα του Άη Γιώργη και όπως κάθε χρόνο η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας αναβίωσε τα έθιμα του "Ζυγίσματος του Αι-Γιώργη" και της "Κούνιας" στη κεντρική πλατεία.

Με το τέλος της Θείας Λειτουργίας οι κάτοικοι κατευθύνθηκαν στον αιωνόβιο πλάτανο, που από νωρίς τα μέλη της Εταιρείας είχαν κρεμάσει το "καντάρι" και άρχισε το ζύγισμα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ποιοί πραγματικά νήστεψαν την Σαρακοστή. Δίπλα από το καντάρι ήταν κρεμασμένη στον Πλάτανο και η κούνια, που την δοκίμασαν μικροί και μεγάλοι. Τι έθιμο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και κάθε χρόνο αρκετός κόσμος συγκεντρώνεται για να το παρακολουθήσει.

Ο πρώτος στη σειρά κατάταξης, που είναι ο βαρύτερος, παίρνει τη μικρότερη κατσαρόλα, ώστε να μην μπορεί να μαγειρέψει πολύ φαγητό και ο πρώτος, που είναι ο ελαφρύτερος, τη μεγαλύτερη κατσαρόλα, ώστε να φάει περισσότερο και του χρόνου να μπορεί να ανταγωνιστεί τους βαρύτερους.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα