Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023

Π Πολιτισμός

Ζερβοχώρια : Aναβίωσε το έθιμο της Λαμπαδηφορίας -ΦΩΤΟ-

Παραμονή 25ης Μαρτίου στα Ζερβοχώρια αναβίωσε το έθιμο της Λαμπαδηφορίας με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων από όλα τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας.


Με την καθοδήγηση των Συλλόγων ο κόσμος που συμμετείχε ξεκίνησε από τις Εκκλησίες και τις πλατείες των Τοπικών Διαμερισμάτων και κατάληξαν στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου στην Παλαιοχώρα, όπου και πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση.

Ο αντιδήμαρχος, Χρήστος Κομπόγιαννος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον σκοπό της εκδήλωσης: "Η δάδα συμβολίζει την σπίθα της επανάστασης του 1821 που έγινε φλόγα και φώτισε το σκοτάδι της σκλαβιάς του υπόδουλου Ελληνικού Έθνους από τον Τούρκικο ζυγό". Ευχαρίστησε όλους που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση και συνεχάρη όλους τους Συλλόγους των Ζερβοχωρίων για την συμμετοχή και την άψογη διοργάνωση!


Για την συμμετοχή των Ζερβοχωρίων στην επανάσταση της Χαλκιδικής παρουσίασε ιστορικά στοιχεία ο Δημοτικός Σύμβουλος, εκπαιδευτικός, ερευνητής και συγγραφέας, Χρήστος Φυλαχτός, καθώς επίσης για τον ρόλο και την συμβολή της Εκκλησίας την περίοδο εκείνη, αναφέρθηκε ο εφημέριος της Παλαιόχωρας, πατήρ Χαράλαμπος.

 

 

 


booked.net 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα