Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2026

Π Πολιτισμός

Γιορτή 'λειψού' στην Παλαιόχωρα

Τα λειψά, τοπικό έδεσμα της περιοχής των Ζερβοχωρίων, αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής τοπικής κουζίνας που κρατάει από τους παππούδες μας μέχρι και σήμερα, αναβίωσαν στην πλατεία "Μπγαδ" στο κέντρο της Παλαιόχωρας του Δήμου Πολυγύρου.


Την πρωτοβουλία της εκδήλωσης είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιόχωρας Χαλκιδικής "Η Ελπις".

"Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του Συλλόγου και όλες τις γυναίκες του χωριού που βοήθησαν εθελοντικά καθώς επίσης και σε όλους μικρούς και μεγάλους που συμμετείχαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση και είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα εδέσματα" ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Χρ. Κομπόγιαννος.


💃 Η μεγάλη Συναυλία από το Κέντρο Τέχνης "Σύνθεση" σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Φάρος" των Νέων Μουδανιών, πραγματοποιείται την Τετάρτη 1 Ιουλίου, στις 9 το ρβάδυ, στο αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών για "να δώσει ένα χέρι βοηθείας στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο".
Μια βραδιά γεμάτη Μουσική και Χορό όπου μαθητές του Κέντρου Τέχνης "Σύνθεση" θα παίξουν και θα χορέψουν για τα παιδιά που δίνουν μια άνιση μάχη για τη ζωή.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα