Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

30 χρόνια Sani Festival

Δυναμική πρεμιέρα κάνει αύριο Σάββατο, 9 Ιουλίου 2022 το Sani Festival που γιορτάζει φέτος 30 χρόνια και παρουσιάζει ένα πανελλαδικά μοναδικό πρόγραμμα στον Λόφο της Σάνης με φόντο έναν μεσαιωνικό πύργο εκεί όπου θάλασσα, ουρανός και πράσινο συνυπάρχουν αρμονικά με τις τέχνες.

Την έναρξη του φεστιβάλ θα σηματοδοτήσουν οι latin jazz ήχοι των Chucho Valdés και Paquito D’Rivera. Οι δύο θρύλοι της αφροκουβανέζικης μουσικής, σηκώνουν την αυλαία της ενότητας Jazz on the Hill, τοποθετώντας το Sani Festival ανάμεσα στις λιγοστές στάσεις της φετινής τους περιοδείας. Τη σκυτάλη παίρνει στις 16 Ιουλίου ο βιρτουόζος της κιθάρας Al Di Meola, ο οποίος θα ανέβει στη σκηνή του Sani Festival με το Guitar Trio του για να παρουσιάσει ένα ακουστικό πρόγραμμα.

Ο Al Di Meola επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από δύο δεκαετίες για να συναρπάσει το κοινό με τη δεξιοτεχνία του και να το μαγέψει με τον τρικυμιώδη αλλά πάντα φινετσάτο τρόπο εναλλαγής του μουσικού ρυθμού. Στις 23 Ιουλίου ο Λόφος της Σάνης υποδέχεται τον Jack Savoretti, τον δημοφιλή pop καλλιτέχνη που συνοδεύει τα τελευταία χρόνια τα καλοκαίρια των Ελλήνων ακροατών μέσα από τις συχνότητες των ραδιοφώνων.

Στην πρώτη συναυλία για την ενότητα International Sounds, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον τραγουδιστή να ερμηνεύει κομμάτια από τον καινούριο του δίσκο, αλλά και παλιές αγαπημένες επιτυχίες. Το πρόγραμμα του Sani Festival για τον μήνα Ιούλιο, μετά την αύρα της Καραϊβικής και της Μεσογείου, είναι έτοιμο να μπει σε ρυθμούς ροκ με τη συναυλία του Bob Geldof στις 30 Ιουλίου! Ο μύθος της ροκ, και γνωστός για το ακτιβιστικό του έργο Bob Geldof, έρχεται μαζί με την μπάντα Bobkatz για μια βραδιά ροκ μουσικής.

Οι συναυλίες του μήνα Ιουλίου δίνουν το στίγμα της φετινής διοργάνωσης, αλλά και των 30 χρόνων της πορείας του: αυτό της καινοτομίας, της ποιότητας, της δυναμικής και της διεθνούς εμβέλειας. Γίνεται για άλλη μια φορά η γέφυρα που συνδέει τη γωνία αυτή του χάρτη της Ελλάδας με την παγκόσμια μουσική σκηνή, το σημείο που υποδέχεται διαφορετικά μουσικά είδη με κοινό παρονομαστή την αγάπη για την τέχνη.

Προδιαγράφεται ένας σαγηνευτικός Ιούλιος και ένας συναρπαστικός Αύγουστος για το φεστιβάλ, το οποίο ενθουσιωδώς περιμένει να υποδεχτεί μοναδικές ελληνικές συναυλίες-σταθμούς, αλλά και τον πιο αγαπητό τενόρο του κόσμου Andrea Bocelli. Σας περιμένουμε όλους στον Λόφο της Σάνης, στο σκηνικό των θερινών μουσικών συναντήσεων, εκεί όπου η μελωδία γίνεται εμπειρία, και η μουσική μυσταγωγία, να γιορτάσουμε μαζί μια φεστιβαλική ιστορία 30 χρόνων, το Sani Festival.

Το πρόγραμμα του Sani Festival 2022

JAZZ ON THE HILL
09.07 ΣΑΒΒΑΤΟ
Chucho Valdés & Paquito D’Rivera Reunion Sextet

JAZZ ON THE HILL
16.07 ΣΑΒΒΑΤΟ
Al Di Meola
Acoustic Trio

INTERNATIONAL SOUNDS
23.07 ΣΑΒΒΑΤΟ
Jack Savoretti

INTERNATIONAL SOUNDS
30.07 ΣΑΒΒΑΤΟ
Bob Geldof
and the Bobkatz

GREEK VARIATIONS
06.08 ΣΑΒΒΑΤΟ
Ξενοδοχείο Aσμάτων: 30 χρόνια νότες – ο Λόφος και η Θάλασσα
Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πέννυ Μπαλτατζή

GREEK VARIATIONS
13.08 ΣΑΒΒΑΤΟ
Mediterranean Project: η Ελλάδα & ο κόσμος
Δημήτρης Μπάσης, Ρένα Μόρφη, Δώρος Δημοσθένους, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Καλλιόπη Πούσκα

CLASSICAL WAVES
20.08 ΣΑΒΒΑΤΟ [21:00]
Andrea Bocelli
Γιορτάζοντας με τον πιο αγαπητό τενόρο του κόσμου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΤΗΣ ΣΑΝΗΣ, ΣΤΟ SANI RESORT ΣΤΙΣ 21:30 (σημείωση: η ώρα έναρξης της συναυλίας στις 20/8 είναι 21:00)


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα