Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

MAGMA του Σάββα Πουρσανίδη στη Νικήτη

Ο Τεχνοχώρος "Αποθήκη" στη Νικήτη φιλοξενεί αυτό το καλοκαίρι την έκθεση ζωγραφικής του Σάββα Πουρσανίδη "MAGMA" με νεότερους και παλαιότερους πίνακές του από την περίφηση σειρά των Μουσικών, που εντυπωσίασαν το κοινό της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ.
Στην παρουσίαση θα μιλήσει ο κορυφαίος Ιστορικός Τέχνης και καθηγητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Μάνος Στεφανίδης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η έκθεση γίνεται με αφορμή των εκατό χρόνων από τη γέννηση δύο σπουδαίων Ελλήνων με διεθνές εκτόπισμα, του Ιάννη Ξενάκη στη μουσική και του Κορνήλιου Καστοριάδη στην πολιτική φιλοσοφία. Η έκθεση αποτελεί ένα καινοτόμο κράμα μουσικής και ζωγραφικής, καθώς οι συνθέσεις του Ιωάννη Ξενάκη θα πλαισιώνουν τους ζωγραφικούς καμβάδες.

Θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 30 Οκτωβρίου για εκπαιδευτικούς λόγους, ώστε να έχουν την ευκαιρία να την επισκεφθούν και μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων.

Ωράριο: Καθημερινά 21.00-24.00

Είσοδος Ελεύθερη

Επικοινωνία: 6909148046

Σάββας Πουρσανίδης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Είναι απόφοιτος του τμήματος Εφαρμοσμένων και Εικαστικών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., από το εργαστήριο του Δημήτρη Κοντού (1987-1993). Από το 1985, ξεκίνησε τον μεγάλο κύκλο της δουλειάς του, στον οποίο χρησιμοποίησε ως βασικό δομικό στοιχείο τις αρμονικές αναλογίες που προκύπτουν από την χρυσή τομή. Το 1998 προσθέτει στις μελέτες του την προοπτική της αναμόρφωσης, όπου τις ολοκληρώνει το 2004.
Από το 2006 μέχρι και σήμερα ασχολείται με την δουλειά που παρουσιάζεται εδώ με τον γενικό τίτλο ‘’Unplugged’’ και που πρώτη φορά προτίθεται να εκθέσει. Πρόκειται για συνθέσεις με κάρβουνο, πάνω σε καμβά ειδικής προετοιμασίας που έγινε από τον ίδιο.
Έχει πάρει μέρος σε πέντε ομαδικές εκθέσεις στο παρελθόν, δίνοντας δείγμα των μελετών του. Μια από αυτές ήταν το 1987 στο Βελλίδειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης. Το 2011 συμμετείχε στην ART - ATHINA, Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης, με το έργο “Guartet” σε συνεργασία με την gallery Tsatsis Projects - Art Forum.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα