Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2026

Π Πολιτισμός

Οδοιπορικό στους Επιταφίους της Χαλκιδικής - ΦΩΤΟ -

Ημέρα πένθους, νηστείας και περισυλλογής η Μεγάλη Παρασκευή.

Η Ορθοδοξία με κατάνυξη, ευλάβεια και συντριβή, βιώνει τα πάθη του Θεανθρώπου.

Οι πιστοί συρρέουν στις εκκλησίες και παρακολουθούν την τελετή της αποκαθήλωσης και στη συνέχεια προσκυνούν τον Επιτάφιο.

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι η πιο θλιβερή μέρα τού χρόνου.

Σε κάθε γωνιά της Χαλκιδικής, σε κάθε ενορία, ο Επιτάφιος είναι στολισμένος στο κέντρο του ναού.

Στην Ουρανούπολη για μια ακόμη χρονιά οι γυναίκες με μεράκι "κέντισαν" λουλούδια και πέρλες τον Επιτάφιο!

Μ.ΠΑΝΑΓΙΑ

ΟΡΜΥΛΙΑ

ΝΙΚΗΤΗ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΥΚΙΑ

 

ΣΑΡΤΗ

Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ

ΑΓ.ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΒΡΑΣΤΑΜΑ

ΧΑΝΙΩΤΗ

ΚΑΛΑΝΔΡΑ

ΝΕΑ ΦΩΚΑΙΑ

ΣΤΑΝΟΣ

ΟΛΥΝΘΟΣ

ΣΑΝΑ

ΡΙΖΑ

🏛️ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μάμα την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 10:00 το πρωί και στις 17:00 το απόγευμα στην αίθουσα του Ε.ΠΟ.Κ.Α.Μ., διοργανώνει το 16ο Φεστιβάλ Παιδικών & Εφηβικών Χορευτικών Ομάδων.
Παιδικές και εφηβικές χορευτικές ομάδες θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, μεταφέροντάς στο κοινό το κέφι και την ομορφιά της ελληνικής παράδοσης.
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Προποντίδας και της Ε.ΠΟ.Κ.Α.Μ. Α.Ε.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα