Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Η ανάρρωση από COVID-19 θωρακίζει με μακροχρόνια ανοσοπροστασία

Άτομα που νόσησαν ήπια από COVID-19 διαθέτουν πλέον μακροχρόνια προστασία αντισωμάτων έναντι μελλοντικών ασθενειών, σύμφωνα με μελέτη από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεσπιτησμίου της Ουάσιγκτον.

Η επιστημονική μελέτη δημοσιεύθηκε με τον ευρύ τίτλο https://source.wustl.edu/2021/05/good-news-mild-covid-19-induces-lasti.ng-antibody-protection/

Μήνες μετά την ανάρρωση από ήπια νόσηση με COVID-19, οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν ανοσοκύτταρα στο σώμα τους και διαθέτουν αντισώματα κατά του ιού που προκαλεί την COVID-19, σύμφωνα με μελέτη ερευνητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο St. Louis. Αυτά τα κύτταρα θα μπορούσαν να παραμείνουν για μια ζωή, παράγοντας διαρκώς αντισώματα.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στις 24 Μαΐου στο περιοδικό Nature, δείχνουν ότι ήπιες περιπτώσεις νόσησης με COVID-19, καταλείπουν σ’ εκείνους που έχουν μολυνθεί διαρκή προστασία αντισωμάτων και ότι οι επαναλαμβανόμενες περίοδοι ασθένειας είναι μάλλον ασυνήθιστες.

Ο Ali Ellebedy, PhD , αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας και ανοσολογία, ιατρικής και μοριακής μικροβιολογίας και επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε:

«Το περασμένο φθινόπωρο, υπήρχαν αναφορές ότι τα αντισώματα εξαφανίστηκαν γρήγορα μετά τη μόλυνση από τον ιό που προκαλεί την COVID-19, και τα κύρια μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι αυτό σημαίνει πως ‘η ανοσία δεν ήταν μακροχρόνια’. Αλλά αυτό συνιστά εσφαλμένη ερμηνεία των δεδομένων. Είναι φυσιολογικό τα επίπεδα αντισωμάτων να μειώνονται μετά από μια οξεία λοίμωξη, αλλά δεν μηδενίζονται. Στην έρευνα, βρήκαμε κύτταρα που παράγουν αντισώματα σε άτομα 11 μήνες μετά τα αρχικά συμπτώματα. Και ότι αυτά τα κύτταρα θα ζήσουν και θα παράγουν αντισώματα για το υπόλοιπο της ζωής των ανθρώπων. Αυτό είναι ισχυρή απόδειξη ότι πρόκειται για μακροχρόνια ανοσία».

«Κατά τη διάρκεια μιας ιογενούς λοίμωξης, τα ανοσοκύτταρα που παράγουν αντισώματα πολλαπλασιάζονται γρήγορα και κυκλοφορούν στο αίμα, οδηγώντας τα επίπεδα των αντισωμάτων σε υψηλά επίπεδα. Μόλις ξεπεραστεί η λοίμωξη, τα περισσότερα απ’ αυτά τα κύτταρα πεθαίνουν και τα επίπεδα αντισωμάτων στο αίμα μειώνονται. Ένας μικρός πληθυσμός κυττάρων που παράγουν αντισώματα, που ονομάζονται κύτταρα πλάσματος μακράς διαρκείας, μεταναστεύουν στον μυελό των οστών, εγκαθίστανται εκεί, και διαχέουν συνεχώς χαμηλά επίπεδα αντισωμάτων στην κυκλοφορία του αίματος για να βοηθήσουν στην προστασία από άλλη επαφή με τον ιό».

«Το κλειδί για να εξακριβώσουμε αν η COVID-19 οδηγεί σε μακροχρόνια προστασία αντισωμάτων, βρίσκεται στο μυελό των οστών».

Διαβάστε περισσότερα στη zougla.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα