Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Η Κομισιόν προτείνει το Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Τη δημιουργία ενός ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού για τη διευκόλυνση της ασφαλούς ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 προτείνει η Κομισιόν.



Το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό θα είναι απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά του COVID-19, έλαβε αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ ή ανάρρωσε από την COVID-19. Θα είναι δωρεάν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή. Θα περιλαμβάνει έναν κωδικό QR για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της αυθεντικότητας του πιστοποιητικού.



«Με το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό, ακολουθούμε έναν κοινό ευρωπαϊκό δρόμο για ασφαλές και συνεχές άνοιγμα της ευρωπαϊκής οικονομίας και κοινωνίας. Το κλειδί για τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας είναι η πιστοποίηση - όχι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Τα πιστοποιητικά δεν θα οδηγήσουν σε διακρίσεις» τόνισε ο Αντιπρόεδρος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής , Μαργαρίτης Σχοινάς .



Η Επιτροπή θα δημιουργήσει μια πύλη για να διασφαλίσει ότι όλα τα πιστοποιητικά μπορούν να επαληθευτούν σε ολόκληρη την ΕΕ και να υποστηρίξει τα κράτη μέλη στην τεχνική εφαρμογή των πιστοποιητικών. Τα κράτη μέλη παραμένουν υπεύθυνα να αποφασίσουν ποιοι περιορισμοί στη δημόσια υγεία μπορούν να αρθούν από τους ταξιδιώτες, αλλά θα πρέπει να εφαρμόσουν την άρση με τον ίδιο τρόπο σε ταξιδιώτες που διαθέτουν ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό.\



Η Βέρα Γιούροβα ανέφερε ότι «το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό προσφέρει μια πανευρωπαϊκή λύση για να εξασφαλίσει ότι οι πολίτες της ΕΕ επωφελούνται από ένα εναρμονισμένο ψηφιακό εργαλείο για την υποστήριξη της ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ. Αυτό είναι ένα καλό μήνυμα για την υποστήριξη της ανάκαμψης. Οι βασικοί μας στόχοι είναι να προσφέρουμε ένα εύχρηστο, χωρίς διακρίσεις και ασφαλές εργαλείο που σέβεται πλήρως την προστασία των δεδομένων. Και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για διεθνή σύγκλιση με άλλους εταίρους».

Μητσοτάκης : Το ψηφιακό πιστοποιητικό θα βοηθήσει τον τουρισμό

Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN με αφορμή την έγκριση της χρήσης του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού για την υγειονομική κατάσταση των Ευρωπαίων που βρίσκεται σε πορεία υλοποίησής του απο τις Βρυξέλλες.
Θα είμαστε ανοιχτοί το καλοκαίρι

«Περιμένω αυτά τα πιστοποιητικά να καθιερωθούν» τόνισε ο  πρωθυπουργός και εξέφρασε την εκτίμηση ότι περιμένει αύξηση των ταξιδιών το καλοκαίρι.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προανήγγειλε την επίσημη έναρξη της τουριστικής σεζόν στις 15 Μαΐου, «εξαρτώμαστε πολύ από τον τουρισμό, περιμένουμε καλύτερη τουριστική σεζόν το καλοκαίρι, έχουμε όλα τα απαραίτητα πρωτοκολλά για να έχουν μια καλή εμπειρία στη χώρα μας. Θα κάνουμε όσα μπορούμε για να κρατήσουμε ασφαλή τα ταξίδια. Θα είμαστε ανοικτοί το καλοκαίρι».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να εφαρμόσει το πιστοποιητικό για τα ταξίδια εκτός ΕΕ, όπως πχ με το Ισραήλ που έχει εμβολιάσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα