Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Ιταλία: Εξερράγη η Αίτνα

Ενα από τα πλέον ενεργά και επικίνδυνα ηφαίστεια στην Ευρώπη, η Αίτνα στη Σικελία, εξερράγη εκ νέου, στέλνοντας στην ατμόσφαιρα πυκνά, μαύρα σύννεφα. Λάβα και πετρώματα εκτοξεύονται από τον νοτιοανατολικό κρατήρα του ηφαιστείου.

 

Μέχρι αυτή την στιγμή, η λάβα κατευθύνεται προς την κοιλάδα Mπόβε, στην οποία δεν υπάρχουν κατοικημένες περιοχές. Η αύξηση της εκρηκτικής δραστηριότητας σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης και, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να μειωθεί σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Εξαιτίας του καπνού, η ορατότητα είναι σημαντικά μειωμένη. Οι τοπικές αρχές αποφάσισαν, λόγω της έκρηξης, την προσωρινή διακοπή του λειτουργίας του αεροδρομίου Φονταναρόσα στην Κατάνη.

 

Η Αίτνα είναι το υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, με ύψος 3.350 μέτρα, και υπό συνεχή παρακολούθηση των επιστημόνων. Εδώ και εβδομάδες είχε ήδη στείλει προειδοποιητικά μηνύματα, με σειρά εκρήξεων, οι οποίες δεν δημιούργησαν προβλήματα στην γύρω περιοχή.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα