Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Στην ...κατάψυξη η Ισπανία από την καταιγίδα «Φιλομένα» -VIDEO-

Η καταιγίδα «Φιλομένα» έπληξε την Ισπανία την Παρασκευή, καλύπτοντας μεγάλα τμήματα της χώρας με χιόνι, και έβαλε τη Μαδρίτη σε ακινησία καθώς η πόλη βίωσε τις βαρύτερες χιονοπτώσεις της σε 50 χρόνια. Σε όλη τη χώρα, η καταιγίδα σκότωσε τουλάχιστον τέσσερις ζωές, επηρέασε περίπου 12.500 μίλια (20.000 χιλιόμετρα) δρόμων και άφησε χιλιάδες παγιδευμένους στα αυτοκίνητά τους για έως και 12 ώρες χωρίς φαγητό και νερό.


Στην περιοχή της Μαδρίτης, οι διασώστες διέσωσαν 1.500 ανθρώπους, οι οποίοι είχαν παγιδευθεί μέσα σε αυτοκίνητα. Οι αρχές είχαν απευθύνει έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους εξαιτίας των κινδύνων να σημειωθούν ατυχήματα και να αυξηθεί η μετάδοση του κορωνοϊού.

 

Η μετεωρολογική υπηρεσία έχει ανακοινώσει προγνώσεις για επικίνδυνες συνθήκες τις επόμενες ημέρες, με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να πέσουν μέχρι τους 10 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν την ερχόμενη εβδομάδα και την προοπτική το χιόνι να μετατραπεί σε πάγο και να πέσουν δένδρα που έχουν υποστεί ζημιές.

Το κύριο διεθνές αεροδρόμιο της Μαδρίτης παρέμεινε κλειστό και η εταιρεία που το διαχειρίζεται ανακοίνωσε πως δεν θα ανοίξει και πάλι πριν από σήμερα το απόγευμα το νωρίτερο, οπότε οι πτήσεις σταδιακά θα επαναληφθούν.

Δρόμοι συνολικού μήκους περίπου 20.000 χιλιομέτρων έχουν πληγεί από την κακοκαιρία σε όλη την κεντρική Ισπανία και η κυβέρνηση θα στείλει οχηματοπομπές που θα μεταφέρουν το εμβόλιο και τρόφιμα σ' αυτούς που τα χρειάζονται, ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, ο υπουργός Μεταφοράν Χοσέ Λουίς Αμπάλος.

Μια 36χρονη γέννησε μέσα σε ασθενοφόρο χθες στη Μαδρίτη, αφού δεν κατέστη δυνατό να φθάσει στο νοσοκομείο εξαιτίας της χιονόπτωσης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα