Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Βίαια επεισόδια στην Ουάσινγκτον - Οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο

Πρωτοφανή επεισόδιο εκτυλίσσονται στις ΗΠΑ εν μέσω βίαιων επεισοδίων και μετά την εισβολή των υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο και την αίθουσα της Γερουσίας.

Μια γυναίκα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση ύστερα από πυρά που δέχθηκε μέσα στο Καπιτώλιο.

Μέσα ενημέρωσης από όλον τον κόσμο μεταδίδουν εικόνες χάους από το Καπιτώλιο καθώς οι υποστηρικτές του Τραμπ που πραγματοποίησαν πορεία προς το Κογκρέσο, παραβίασαν οδοφράγματα, συγκρούστηκαν με την Αστυνομία και μπήκαν στο κτίριο.

 

Το κλίμα στην Ουάσιγκτον είναι χαοτικό, με εικόνες που παραπέμπουν σε αδιανόητες αντιδράσεις και την λέξη χάος χρησιμοποίησε ο Τζο Μπάιντεν στο διάγγελμα του προς τους Αμερικανούς πολίτες.

Ο νικητής των εκλογών για την προεδρία των ΗΠΑ, κάλεσε τον κόσμο να δείξει αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία και παράλληλα ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να βάλει τέλος στο σοκαριστικό σκηνικό που έχει στηθεί εδώ και λίγες ώρες στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

 

Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε για την αξία της Δημοκρατίας και κάλεσε τον Τραμπ να μιλήσει στο αμερικανικό έθνος, προκειμένου να μπει τέλος στο χάος που έχουν προκαλέσει οι οπαδοί του, μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Ο Μπάιντεν έκανε μια ενωτική ομιλία, σε μια προσπάθεια να επικρατήσει η λογική και η ψυχραιμία. Απαραίτητα και τα δύο σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου ήταν σοκαριστικές.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η Ουάσιγκτον θα ζούσε αυτό το δράμα και η κατάσταση στην αμερικανική πρωτεύουσα ξέφυγε από κάθε έλεγχο.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα