Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Έκρηξη στην Αίτνα: 10 τραυματίες από το ηφαίστειο -VIDEO-

Δέκα άτομα τραυματίσθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε υψόμετρο 2.700 μέτρων στο ηφαίστειο της Αίτνας στην Σικελία.

 

Η δημοσιογράφος του BBC Rebecca Morelle έγραψε στο Twitter πως εκτιμάται ότι έχουν τραυματιστεί 8 άνθρωποι από την έκρηξη της Αίτνας. Μια 78χρονη γυναίκα βρισκόταν πολύ κοντά όταν σημειώθηκε η έκρηξη αλλά κατάφερε να φύγει με ασφάλεια από το σημείο.

Από την έκρηξη που σημειώθηκε στο ηφαίστειο της Αίτνας έχουν τραυματιστεί 10 άνθρωποι με τους περισσότερους να έχουν κυρίως εγκεφαλικές κακώσεις αλλά ευτυχώς κανένας τους δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση.

 

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη οφείλεται στην επαφή της λάβας με το χιόνι: το πυρακτωμένο πέτρωμα εκτοξεύθηκε σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων, μέχρι το σημείο όπου βρισκόταν η ομάδα των τουριστών. Ο Ιταλός ηφαιστειολόγος Μάρκο Νέρι του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής δήλωσε ότι "η κατάσταση των τραυματιών δεν προκαλεί ανησυχία" προσθέτοντας πως "ευτυχώς δεν πρόκειται για τραγωδία".

Όσοι βρίσκονταν στο ηφαίστειο την ώρα της έκρηξης έτρεχαν να ξεφύγουν ενώ εκτοξεύονταν λάβα, βράχια και πέτρες. "Αυτό ήταν υπενθύμιση του πόσο επικίνδυνο και απρόβλεπτα μπορούν να είναι τα ηφαίστεια. Σταθήκαμε τυχεροί και διαφύγαμε", σημειώνει η Rebecca Morelle.

 

Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν κοψίματα, μώλωπες και εγκαύματα από την έκρηξη του ηφαιστείου, με έμπειρο ηφαιστειολόγο να τονίζει πως ήταν από τα πιο επικίνδυνα περιστατικά τα τελευταία 30 χρόνια.

 

To Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας παρακολουθεί το φαινόμενο στην Αίτνα από την αρχή και έχει αναρτήσει στο YouTube ένα βίντεο:

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα