Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Bild - Spiegel για Ελλάδα: Ιδανικός προορισμός για διακοπές

Ως ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές εν μέσω της πανδημίας χαρακτηρίζει την Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα Bild, όπως και άλλα ξένα μέσα ενημέρωσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επιτυχία με την οποία η κυβέρνηση αντιμετώπισε την κρίση του κορονοϊού. 

 

«Mεγάλη ανησυχία για τις καλοκαιρινές διακοπές!», γράφει συγκεκριμένα η γερμανική εφημερίδα. «Αν και το καλοκαίρι είναι πολύ κοντά, φέτος τα σχέδια των διακοπών συνεχίζουν να εκκρεμούν καθώς με την πανδημία του κορονοϊού εκατομμύρια πολίτες δεν ξέρουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση εν μέσω πανδημίας της νόσου Covid-19». 

 

«Οι Γερμανοί δεν πρέπει όμως να συνεχίσουν να ανησυχούν για τις διακοπές τους καθώς μέσα σε αυτή την αναμπουμπούλα, μία χώρα τους δίνει ελπίδα! Η Ελλάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων η «Bild». 

 

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του Βερολίνου εξέδωσε παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία για τους τουρίστες μέχρι τουλάχιστον τις 14 Ιουνίου. 

 

Άλλωστε πολύ νωρίτερα, δημοσιογράφος της εφημερίδας Telegraph έγραφε ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει την πρώτη του επιλογή προορισμού όταν αρθούν οι περιορισμοί μετακίνησης λόγω του κορονοϊου. 

 

Spiegel: Η επιτυχημένη διαδρομή της Ελλάδας μέσα στην κρίση του κορονοϊου

 

Ένα ακόμη εγκωμιαστικό άρθρο για την χώρα μας και την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας με τίτλο "Η επιτυχημένη πορεία της Ελλάδας μέσα στην κρίση" αφιερώνει το περιοδικό Spiegel.

 

Το γερμανικό περιοδικό τονίζει ότι ένα πρόσθετο επιβαρυντικό στοιχείο που είχε να διαχειριστεί η ελληνική κυβέρνηση ήταν και η μεγάλη δυσπιστία των Ελλήνων έναντι των πολιτικών καθώς και των κρατικών θεσμών, σε συνδυασμό με το οικονομικό κόστος της πολυετούς κρίσης, που αποτελούσαν "συνταγή για καταστροφή".

 

Το δημοσίευμα μάλιστα περιλαμβάνει και ένα διάγραμμα που συγκρίνει τα κρούσματα και τους νεκρούς σε Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία. "Την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού σαρώνει ακόμη μεγάλα τμήματα της Ευρώπης η Ελλάδα κατέγραφε μέχρι τις 3 Μαϊου συνολικά 2,626 κρούσματα και 133 θανάτους, ενώ 37 ασθενείς παρέμεναν στις ΜΕΘ. Αριθμοί για τους οποίους η Ελλάδα κέρδισε τα εγκώμια διεθνών οργανισμών, ξένων κυβερνήσεων και διεθνών ΜΜΕ" σημειώνει χαρακτηριστικά.

 

Παρά τις δυσκολίες, όπως αναφέρεται στο άρθρο, η Ελλάδα αντιμετώπισε απροσδόκητα καλά την πανδημία (οικονομία, σύστημα υγείας, γερασμένος πληθυσμός).

 

Euronews: Πώς η Ελλάδα κέρδισε το πρώτο στοίχημα κατά του κορονοϊού

 

Την ίδια ώρα η επιτυχία της Ελλάδας στην πρώτη φάση της μάχης κατά του κορονοϊού παρουσιάζεται σε εκτενές ρεπορτάζ του Euronews στις εγκαταστάσεις του κέντρου επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, με τον τηλεοπτικό σταθμό να αναζητά τη «συνταγή» αυτής της επιτυχίας μέσα από μια συνέντευξη με τον Νίκο Χαρδαλιά, «ενός από τους πρωταγωνιστές στη μάχη κατά της επιδημίας», όπως τον χαρακτηρίζει.

 

Το ρεπορτάζ προσεγγίζει με θετικό τρόπο τους χειρισμούς της Ελλάδας απέναντι στον κορονοϊό, παρουσιάζοντας και δηλώσεις πολιτών άλλης ευρωπαϊκής χώρας, που εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα ότι «μπορεί να σταματήσει τον κορονοϊό».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα