Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2025

Κ Κόσμος

Επιστρέφουν στα γραφεία πάνω από 4 εκατ. Ιταλοί

Τεστ για τα μέσα μεταφοράς και τις επιχειρήσεις θα είναι η επιστροφή πάνω από 4 εκατομ. Ιταλών στις θέσεις εργασίας τους τη Δευτέρα. Διστακτικός ο Τζουζέπε Κόντε για την επανέναρξη όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων.

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θέλησε να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν ότι είναι υπερβολικά διστακτικός και καθυστερεί την επιστροφή στην καθημερινότητα. Ο επικεφαλής της κυβερνητικής συμμαχίας Πέντε Αστέρων και Kεντροαριστεράς, δεσμεύθηκε ότι αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις (αν δηλαδή τα κρούσματα συνεχίσουν σταθερά να μειώνονται) ο ίδιος θα δώσει το αναγκαίο "πράσινο φως" για την συντομότερη επαναλειτουργία όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων.

 

Η αντιπολίτευση του Ματέο Σαλβίνι (Λέγκα) αλλά και το μικρό προοδευτικό κόμμα του Ματέο Ρέντσι,κατηγορούν τον Κόντε ότι έχει απαξιώσει το κοινοβούλιο και ότι λαμβάνει όλες τις κύριες αποφάσεις χωρίς να έχει προηγηθεί πολιτικός διάλογος. Ο ίδιος, όμως, επιμένει ότι σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες. Η πολιτική ένταση ανεβαίνει και το ενδεχόμενο σχηματισμού νέας κυβέρνησης "ευρύτατης συμμετοχής" παραμένει ακόμη στο τραπέζι.

 

Επιστροφή στα γραφεία από Δευτέρα

Στο μεταξύ τη Δευτέρα θα επιστρέψουν στα γραφεία τους πάνω από 4 εκατομ. Ιταλοί. Θα είναι σίγουρα ένα σημαντικότατο τεστ για τα μέσα μεταφοράς και για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας. Όσο και αν μοιάζει περίεργο θα γυρίσουν στην δουλειά, κυρίως, κάτοικοι της βόρειας Ιταλίας (η οποία επλήγη περισσότερο από την επιδημία) και άτομα άνω των πενήντα ετών.

 

Τα ινστιτούτα κοινωνικής έρευνα προειδοποιούν παράλληλα ότι τα πρώτα θύματα της νέας οικονομικής κρίσης θα είναι και πάλι οι γυναίκες και οι νέοι και ότι η πολιτεία και η κυβέρνηση πρέπει να προσφέρουν ισχυρό δίχτυ προστασίας. Τα νέα έκτακτα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών -ύψους 55 δισεκατομμυρίων ευρώ- που έπρεπε να εγκριθούν μέσα στον Απρίλιο πήραν αναβολή για την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Πολλοί επιστήμονες αλλά και καλλιτέχνες απευθύνουν εκκλήσεις στους Ιταλούς και τους ζητούν να συνεχίσουν να δείχνουν ωριμότητα. Να μην ξεχυθούν από μεθαύριο στους δρόμους και να απολαύσουν -με μέτρο- μικρές χαρές όπως είναι μια βόλτα στο πάρκο και το τρέξιμο, που θα επιτρέπεται, το πολύ, για τρία τέταρτα της ώρας.

 

Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη

Πηγή: Deutsche Welle

🎅 Τη Γιορτή Τσιγαρίδας, μια αυθεντική, παραδοσιακή γιορτή γεμάτη γεύσεις και άρωμα παράδοσης, διοργανώνει η Κοινότητα Πορταριάς την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στο ΚΑΠΗ του χωριού, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες να γιορτάσουν όλοι μαζί!

🎄 Μια γιορτή για τα μικρά και μεγάλα παιδιά διοργανώνει η Κοινότητα Σημάντρων την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία, όπου θα υποδεχτούν τον Αϊ Βασίλη που θα μοιράσει δώρα σε όλους τους μικρούς φίλους του.

🔔 Θεατρική διάλεξη με θέμα: "Ο ρόλος της γυναίκας στη δραματουργία", με προσκεκλημένο ομιλητή τον θεατρικό συγγραφέα Άκη Δήμου, διοργανώνει ο Σύλλογος Νέων Ν. Τρίγλιας, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2026 στις 18:00 στο Κλειστό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα