Κυριακή, 09 Μαϊος 2021

Κ Κόσμος

Σαρώνει ο κορωνοϊός στην Ιταλία - "Μείνετε σπίτι" γράφουν οι εφημερίδες

H έλλειψη κλινών στα νοσοκομεία και κυρίως στις μονάδες εντατικής θεραπείας οδηγούν στον θάνατο πολλούς ηλικιωμένους που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, καθώς δεν έχουν την κατάλληλη φροντίδα, όπως καταγγέλλουν γιατροί στη Λομβαρδία.


Περίπου 60 εκατομμύρια Ιταλοί βρίσκονται από χθες σε καραντίνα την ώρα που οι γιατροί κάνουν τιτάνιες προσπάθειες για να χαλιναγωγήσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι εφημερίδες καλούν τον κόσμο να μείνει σπίτι. Μερικά χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα αναφέρουν: Il Tempo: «Καθίστε φρόνιμα, αν μπορείτε», La Republicca: «Ολοι στο σπίτι», La Stampa: «Καθίστε σπίτι, χειρόφρενο στην Ιταλία»!

Σε δηλώσεις του στην γαλλική εφημερίδα «Liberation», Ιταλός γιατρός που δεν κατονομάζεται επισημαίνει ότι στο νοσοκομείο όπου εργάζεται οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών δεν νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας αφού δεν υπάρχει κρεβάτι. Ο ίδιος μάλιστα θεωρεί ότι ο αριθμός των θανάτων είναι σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που έχει καταγραφεί επισήμως στη χώρα.

Μέχρι στιγμής, ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει 463 θανάτους στην Ιταλία, με 127 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, ενώ τα κρούσματα ανήλθαν στα 9.172. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι 81,4 ετών και το 72,9% έχουν καταγραφεί στη περιφέρεια της Λομβαρδίας.

«Στο νοσοκομείο μου, έχουμε έναν ή δύο θανάτους την ημέρα», επισημαίνει ο Τζιόρτζιο, γιατρός σε νοσοκομείο της Μπρέσια, κοντά στο Μιλάνο, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης του Covid-19.

Στη Μπρέσια, οι συνάδελφοί του συνειδητοποίησαν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε στα μέσα Φεβρουαρίου και μία εβδομάδα αργότερα, η περιοχή κηρύχθηκε σε «κόκκινη ζώνη».

«Οι ασθενείς που είχαμε παρουσίαζαν συμπτώματα που δεν αντιστοιχούσαν στην εποχική γρίπη. Στην αρχή, τις πιο σοβαρές περιπτώσεις, τις στέλναμε σε άλλες, πιο άρτια εξοπλισμένες κλινικές», επισημαίνει.

Γενικότερα, πάντως, η κατάσταση στα ιταλικά νοσοκομεία δεν είναι αυτή που θα έπρεπε καθώς σε πολλά από αυτά έχουν τοποθετηθεί σκηνές στους εξωτερικούς χώρους τους, παρόλο που η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα