Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Σε καραντίνα ολόκληρη η Ιταλία λόγω κορωνοϊού

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι τα μέτρα περιορισμού που ισχύουν στην Λομβαρδία, στο Βένετο και στην Εμίλια Ρομάνια λόγω κορωνοϊού, στο εξής θα εφαρμόζονται σε όλη την χώρα.

 

 

«Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται "εγώ μένω σπίτι"», πρόσθεσε.

 

«Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες» , είπε ο Τζουζέπε Κόντε. Τα νέα μέτρα θα μπουν σε ισχύ από αύριο.

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, τόνισε: «Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες» και εξήγησε ότι σταματά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ιταλiκής Α' Εθνικής.

 

Μέχρι τις 3 Απριλίου, τέλος, θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας.

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε πως όλη η Ιταλία θα αποτελέσει "Κόκκινη Ζώνη" και πως η Ρώμη υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κοροναϊού. Η μετακίνηση του πληθυσμού θα περιοριστεί σε όλη την χώρα, πρόσθεσε.

 

 

Δραματική είναι η κατάσταση στην Ιταλία μετά τη ραγδαία αύξηση των θανάτων από τον κορωνοϊό. Σε μια μόλις ημέρα αυξήθηκαν κατά 97 «σκαρφαλώνοντας» από τους 366 στους 463.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα