Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Ανησυχία για εκφοβισμούς και βία την ημέρα των αμερικανικών εκλογών

Ουάσινγκτον

Αυτόκλητα μέλη μιας αντικυβερνητικής πολιτοφυλακής και μέλη νεο-ναζιστικών οργανώσεων φαίνεται πως έχουν πάρει στα σοβαρά τους υπαινιγμούς Τραμπ για στημένες κάλπες στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. 

Την ώρα που πολλοί είναι αυτοί που προειδοποιούν ότι οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με την «ώρα μηδέν για τη δημοκρατία», κάποιοι εκφράζουν ανησυχίες ότι οι δηλώσεις Τραμπ μπορεί να οδηγήσουν σε εκφοβισμό των ψηφοφόρων και σε περιστατικά βίας.

Όπως αναφέρει ο Guardian, το ρεπουμπλικανικό κόμμα σημειώνει ότι σε ορισμένες πολιτείες υπάρχει αύξηση εθελοντών που θέλουν να υπηρετήσουν ως «εκλογική παρατηρητές» (μόνο στην Αριζόνα ξεπερνούν τους 1.000). Σε μία πρωτοφανή κίνηση, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ είχε απευθύνει τον Αύγουστο έκκληση με τίτλο «Βοηθήστε με να σταματήσω τη διεφθαρμένη Κλίντον να στήσει τις εκλογές».

Η πιο γνωστή αυτόκλητη οργάνωση πολιτοφυλακής στις ΗΠΑ και νέο-ναζιστικές οργανώσεις έχουν ήδη ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να στείλουν μέλη τους έξω από εκλογικά κέντρα αναζητώντας «ενδείξεις» για στημένες κάλπες.

Συγκεκριμένα, το νεο-ναζιστικό Εθνικό Σοσιαλιστικό Κίνημα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να στείλει εκατοντάδες μέλη του έξω από εκλογικά κέντρα σε 48 πολιτείες, με έμφαση σε Καλιφόρνια, Ιλινόις, Φλόριντα και Μίσιγκαν.

Ο πρόεδρος της αυτόκλητης οργάνωσης πολιτοφυλακής, της Oath Keepers, κάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα τα μέλη της να λάβουν μέρος σε μία μυστική αποστολή με τίτλο «Επιχείρηση Σαμποτάζ 2016». Συγκεκριμένα, κάλεσε τα μέλη να αναμειχθούν με το πλήθος και να «βρουν στοιχεία» απάτης.

Σε διαδικτυακό κάλεσμα προς τα μέλη της οργάνωσης, ο Στούαρτ Ρόουντς, πρώην αλεξιπτωτιστής, δήλωσε: «Μπορεί να χρειαστεί να φορέσετε ένα μπλουζάκι με μια εικόνα του Μπομπ Μάρλεϊ, ένα φύλλο κάνναβης, το σήμα της ειρήνης, ή με μια εικόνα του Τσε Γκεβάρα».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα