Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024

Κ Κόσμος

Ο Κάρολος Γ' στέφθηκε και επίσημα βασιλιάς

- Το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου φορά πλέον ο Κάρολος, που στέφθηκε βασιλιάς στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ, σε μια μεγαλοπρεπή τελετή, την πρώτη μετά από 70 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Κάρολος Γ’ είναι κι επίσημα ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας, ενώ γίνεται ο 40ος βασιλιάς που στέφεται στο Αββαείο. Συγκεκριμένα, είναι ο έβδομος μονάρχης που φοράει το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου και ο πρώτος μονάρχης κατά τη στέψη του οποίου ακούστηκε η προσευχή για «ευλογία» σε ανθρώπους «κάθε πίστης και πεποίθησης».

Ο Αρχιεπίσκοπος Γουέλμπι κάλεσε όσους παρίστανται στο Αββαείο και όσους παρακολουθούσαν ανά το Ηνωμένο Βασίλειο από τις τηλεοράσεις τους να αναφωνήσουν: «Ο Θεός σώζοι τον βασιλιά Κάρολο. Ζήτω ο βασιλιάς Κάρολος. Είθε ο βασιλιάς να ζήσει για πάντα».

Ο βασιλιάς Κάρολος, υπό τον ήχο ύμνων, εισήλθε στο Αβαείο του Γουέστμινστερ μαζί με την Καμίλα, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι και ο Ουίλιαμ συνόδευαν τον μονάρχη. Επίσης, ο πρίγκιπας Τζορτζ, δεύτερος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου, συνόδευε τον παππού του.

Σύμφωνα με την παράδοση, οι βασιλείς φόρεσαν δύο διαφορετικά ενδύματα κατά τη διάρκεια της στέψης. Ο βασιλιάς επαναχρησιμοποίησε ιστορικά ενδύματα από τη Βασιλική Συλλογή, που φορούσαν προηγούμενοι μονάρχες σε προηγούμενες στέψεις: του Γεωργίου Δ΄ το 1821, του Γεωργίου Ε΄ το 1911, του Γεωργίου ΣΤ΄ το 1937 και της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ το 1953.

 

Ο Κάρολος ορκίστηκε στη Βίβλο, λέγοντας ότι θα κυβερνά με βάση τους νόμους του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας, αλλά και ότι θα υπερασπίζεται την θρησκεία της προτεσταντικής μεταρρύθμισης και της Εκκλησίας της Αγγλίας. «Όλα αυτά υπόσχομαι να τα πράξω» απάντησε ο Κάρολος, ζητώντας τη βοήθεια του Θεού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ανέγνωσε απόσπασμα από την επιστολή Προς Κολοσσαείς του Αποστόλου Παύλου.

«God save the King» ακούστηκε στο Αββαείο.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα