Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

Ε Επικαιρότητα

Λαμπρός εορτασμός των Θεοφανείων στα Νέα Μουδανιά -VIDEO-

Με σύμμαχο τον καλό καιρό γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια σε όλη τη Χαλκιδική, ενώ οι εκδηλώσεις επικεντρώθηκαν στα Ν. Μουδανιά όπως κάθε χρόνο.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ν.Μουδανιών ιερούργησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην παραλία της πόλης.

Τα παγωμένα νερά δεν πτόησαν τους νέους που βούτηξαν για να πάρουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού. Για μια ακόμη χρονιά τα μέλη του παραρτήματος Χαλκιδικής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης συμμετείχαν στους εορτασμούς των Θεοφανείων στα Ν. Μουδανιά.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο δήμαρχος Ν.Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, ο βουλευτής Χαλκιδικής ,Απόστολος Πάνας, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου που παρακολουθούσαν την τελετή από τον προβλήτα.

«Γιορτάσαμε σήμερα τα Θεοφάνεια που αποτελούν μία από τις λαμπρότερες εορτές της Χριστιανοσύνης. Η μοναδική συνύπαρξη της Τριαδικής Θεότητας: ο Ιησούς που βαπτίζεται, η εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος με τη μορφή περιστεριού και ο Θεός να φανερώνεται λέγοντας για τον Ιησού: Αυτός είναι ο Υιός μου, αποτελεί κορυφαία στιγμή της Χριστιανοσύνης.
Το γεγονός της Βαπτίσεως του Κυρίου και η φανέρωση της Τριαδικής Θεότητας έχει τεράστια συμβολική και θρησκευτική σημασία. Εκφράζουν την κάθαρση και την πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου, καθώς και την ανάγκη για περισσότερο «φως» στις ζωές μας.
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους. Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες» δήλωσε ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς.


booked.net 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα